marți, 3 ianuarie 2012

Limite pentru a evita intoxicatia cu mercur

Vorbim despre peste, unul dintre cele mai recomandate alimente care poate deveni sursa de intoxicatie cu mercur din cauza poluarii marilor si oceanelor. Eu de aceea incerc sa mananc peste proaspat din apele noastre dar stim ca si acelea sunt destul de poluate, dar nu cu mercur.
Iata cantitatile recomandate si ce specii ar trebui sa evitam
De evitat: merlin, peste spada, macrou tip King, rechin, ton (bigeye, ahi)
Maximum 200 grame de 3 ori pe luna: grouper, macrou (spaniol, Golf), ton (albacore, conservat)
Maximum 200 grame de 6 ori pe luna: cod (de Alaska), mahi-mahi, crab, snapper, ton (light conservat, skipjack).
Maximum 200 grame de 2 ori pe saptamana: ansoa, moluste de orice tip, hering, macrou (din Atlanticul de Nord), somon, sardine, creveti, pastrav.

sursa foto: mercury-poison.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu