miercuri, 26 octombrie 2016

Ce este Sanjak - cu toții suntem Chefi în bucătărie

În fiecare zi învățăm ceva. Astăzi am învățat că există ciuperci Sanjak (că-i mai ușor de scris) sau ciuperci Saint Jacques, pretențios să zicem dar și termenul corect.
Aseară ciupercile au fost vedete în emisiunea Chefi la cuțite. Echipa lui chef Florin Dumitrescu a pregătit scoici SanJak.



Au 2 cochilii simetrice ce conțin în mijloc carnea de scoică – mușchiul (albă) și, cel mai adesea, un brâu de icre (de culoare portocalie). Dacă vreți să gătiți și voi acasă scoici Sanjak trebuie să știți că un kilogram costă în jur de 70 lei cu tot cu cochilie, din Metro sau Selgros. Ceva mai ieftin, dar congelat, din Mega Image sau dacă aveți noroc în alt hypermarket.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu