joi, 1 martie 2012

Alimente care fac minuni dar nu prea le consumi

Exista anumite alimente pe care orice femeie ar trebui sa le includa in dieta proprie.
Kiwi
Este o vedeta in randul antioxidantilor. Un singur fruct contine doza zilnica necesara de vitamina C, fibre si vitaminele A si E. Cea din urma, strans legata de elasticitatea pielii, se gaseste foarte rar in compozitia fructelor.

Cartofi dulci
Sunt o adevarata comoara alimentara si mult mai sanatosi decat fratii lor, cartofii albi: au multa vitamina A, grozava pentru piele si regenerarea celulara, si sunt bogati in vitamina C, calciu si potasiu.

Somon
Probabil ai auzit cat de sanatoase sunt alimentele bogate in acizi grasi omega 3 si 6, care protejeaza inima. Nutritionistii ne recomanda sa introducem in dieta pestele gras cel putin de 2 ori pe saptamana. Somonul este bogat in proteine si fier.

Usturoi
Sperie vampirii si paote pe cei cu care stai de vorba, dar, cand vine vorba de beneficii pentru sanatate, usturoiul e rege. Contine aminoacizi, seleniu, zinc, potasiu si fosfor, asa incat nu o data s-a spus despre el ca lupta impotriva cancerului si te apara prin proprietatile sale antivirale si antiinflamatoare.

Fasole
Are fibre insolubile, care scad colesterolul, si solubile, care incurajeaza curatarea organismului. Este saraca in grasimi si contine potasiu si magneziu, care stimuleaza activitatea cerebrala.

Ciocolata neagra
Cine ar refuza o astfel de recomandare? Conform medicilor, ciocolata neagra contribuie la scaderea tensiunii arteriale si intretine sanatatea inimii. Atentie insa: aceste calitati sunt valabile numai pentru ciocolata neagra. Ideala este cea cu minimum 70% cacao pura. Recomandarea e sa nu se consume mai mult de 100 calorii pe zi.

Quinoa
Nu este foarte populara in Romania, desi ar trebui, fiindca este plina de proteine si reprezinta o sursa grozava de zinc, vitamina E si seleniu, care, s-a demonstrat, scade riscul de diabet si boli cardiovasculare.
In gastronomia sud-americana, se serveste ca garnitura, precum pastele si orezul.

Broccoli
Un aliment minunte, bogat in vitaminele A, C si K, broccoli este considerat de specialistii in nutritie unul dintre cei mai mari dusmani ai cancerului. De asemenea, intareste sistemul imunitar, scade riscul de cataracta si mentine sanatatea cardiovasculara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu