Fie ca alegi painea semicoapta, pe care o scoti din congelator si o bagi in cuptor ca sa se rumeneasca, fie ca folosesti una proaspata si pufoasa, iata care sunt cele mai potrivite sortimente ca sendvisurile sa-ti iasa ca la carte:
1. Pita. Este acea painica din aluat rutit, pe care am imprumutat-o si noi din bucatariile turceasca si greceasca. O poti folosi ca blat de pizza (pui deasupra cateva ingrediente si o bagi la cuptor) sau ca "garnitura" pentru diverse preparate din carne ori legume.
2. Bagheta. Pentru ca francezii fac cea mai buna paine, bagheta nu putea sa lipseasca din lista. Are coaja crocanta, interiorul pufos si gustul inconfundabil. Este si foarte practica: feliile mici si rotunde se mananca dintr-o inghititura.
3. Cu maia fara drojdie. Este o paine laborioasa, dar foarte sanatoasa. O poti face in casa pregatind maiaua doar din faina si apa si lasand-o 1-2 sau chiar mai multe zile la dospit. Aluatul creste mai incet decat cel obisnuit, insa gustul acrisor si aroma de nuca o fac de neconfundat.
4. De secara. Este apreciata in primul rand pentru beneficiile aduse sanatatii, fiind recomandata in dieta si in afectiunile legate de alimentatie, pentru ca regleaza glicemia si scade colesterolul. Are o textura aerata, e plina de fibre, minerale si este foarte satioasa.
5. Rustica. Are coaja crocanta si miezul foarte fin, fiind preparata din faina alba. Este ideala pentru toate tipurile de gustari, mai ales ca se gaseste intr-o varietate de specialitati: cu masline, ceapa, cartofi etc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu