duminică, 30 septembrie 2012

Trucuri de frumusete salvatoare

Poate produsul tau favorit e bun dar daca stii cum sa-l modifici, sau sa-l adaptezi nevoilor tale cosmetice il poti imbunatati si mai mult. Modificarea unui produs, amestecarea sau asortarea sau deturnarea spre o alta intrebuintare il poate salva de aruncatul la gunoi. Sunt cateva trucuri care te pot salva in anumite situatii criza. De exemplu daca:
- culoarea rujului tau este prea inchisa pentru a mai deschide nuanta, se ia o bucatica de ruj si se amesteca in palma cu putin corector, se amesteca bine si apoi se aplica pe buze cu o pensula.
- cel mai bun mod de a stabiliza cea mai buna nuanta a corectorului este de a-l amesteca in palma cu putin fond de ten translucid.
- daca mai ai putina oja din culoarea ta preferata, inmulteste adaugand lac de unghii incolor iar inainte de a aplica se agita bine sticluta. Vei obtine o culoare mai deschisa a culorii originare.
- ca sa obtii o stralucire imediata a parului, amesteca un produs de luciu pe baza de silicon cu o picatura de gel de par. Siliconul se evapora rapid iar gelul il ajuta sa se mentina timp mai indelungat in par. Daca parul are o textura fina, foloseste crema de par in loc de gel.
- daca parul este tern si aspru, se amesteca in palma o lingura de bicarbonat de sodiu cu sampon dupa care samponezi parul, clatesti apoi da cu balsam sau amesteca in palma o lingurita de otet cu sampon, spala-ti parul dupa care foloseste balsam.
- daca ai pielea uscata si corectorul arata zgrunturos, amesteca-l in palma cu putin fond de ten sau cu putina crema de ochi, apoi aplica-l.
- ca sa obtii pe piele un efect usor lucios, amesteca in palma fond de ten cu putin fard de pleoape sidefiu auriu, bronz sau galben pal, fie crema, fie pudra si aplica pe obraji sau deasupra sprancenelor pentru a obtine un fard stralucitor artizanal.
- pentru ca contrul de ochi sa dureze mai mult trebuie sa-l acoperi cu cateva picaturi de Visine. Se adauga cateva picaturi de Visine intr-un fard de ochi pudra, apoi intinde-l cu o pensula mica pe linia genelor sau daca nu ai Visine, inmoaie o pensula in apa si apoi intr-un fard de ochi.
- iarna pedichiura poate dura si o luna daca aplici un strat suplimentar de oja la 4 zile dupa ce ti-ai facut pedichiura si inca o data dupa alte 4 zile.
- daca nu ai timp sa-ti speli parul gras presara pudra de talc pentru bebelusi sau sampon uscat pe pieptene, apoi piaptana parul.
- cand nu ai timp sa te razi in timp ce faci dus, aplica niste ulei de corp sau de masaj pe pielea uscata a picioarelor, si apoi rade. 
- daca ai bagat mana in poseta prea devreme si ti-ai stricat manichiura proaspata, foloseste rapid un lac de unghii transparent ce va netezi darele si le umple cu, culoarea adunata pe margini.
- pulverizeaza fixativ pe par, apoi trece o pensula mare si pufoasa printr-o pudra bronzanta sau printr-un fard de pleoape auriu sau bronz, scutura pensula pentru a scapa de exces si trece-o prin par, pornind de la radacina pentru a adauga o stralucire subtila.
Voi ce alte trucuri mai cunoasteti?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu