vineri, 5 octombrie 2012

Bauturi usoare, tonice si detoxifiante

Vara s-a terminat toamna este in toi, un moment potrivit sa apelati la cateva bauturi racoritoare, energizante care sa va redea bucuria. Daca sunteti pleostiti, apatici, permanent obositi, fara nici un chef de viata, nu inseamna ca sunteti neaparat bolnavi ci este de vina poluarea si gaurile din stratul de ozon ce face ca in corpul nostru sa se formeze multi radicali liberi ce ataca celulele corpului. Lupta, lupta si iarasi lupta, nu trebuie sa ne lasam doborati. Bauturile urmatoare contin legume si fructe proaspete, aceste bauturi contituie un program 100 % natural de detoxifiere, bogat in uleiuri eterice, vitamine, clorofila dar si substante amare, enzime ce scot rapid otrava din ficat, rinichi, stomac si intestine dar ajuta sa scapi si de cateva kilograme. Nu costa mult, se mixeaza rapid si gata poti avea parte de beneficiile lor.
1. Ceai de scortisoara cu aroma de portocale: se curata coaja unei portocale in fasii, bine spalate, se pune la fiert intr-un litru de apa impreuna cu 2 bucati de scortisoara timp de 5 minute. Se strecoara lichidul, se pastreaza la rece si se bea de-a lungul zilei portionat timp de 2 saptamani.
2. Ananas cu menta si ghimbir: 600 g de ananas proaspat se taie cubulete, se curata o radacina de ghimbir mica de 7cm, se spala frunzele de menta proaspata si se pun toate in blender. Se bea imedit dupa preparare, dimineata inainte de micul dejun timp de 2 saptamani si se indulceste dupa gust cu miere.
3. Suc de telina, morcovi si mere: se curata 8 morcovi, 6 frunze de telina si se taie bucati. Se spala 2 mere, se taie cubulete si impreuna cu celelalte ingrediente se baga in centrifuga pentru sucuri. Peste cantitatea de lichid obtinut se toarna de trei ori mai multa apa plata si se pastreaza la frigider. Se bea pe parcursul unei zile timp de doua saptamani.
4. Bautura din kiwi si grapefruit: se curata de coaja 250 g kiwi si 100 g de grapefruit galben, se taie bucati, se adauga 1 lingura de miere, sucul de la jumatate de lamaie si se amesteca toate ingredientele cu un blender vertical impreuna cu 60 ml apa plata. Se pastreaza la frigider, se bea dimineata inainte de micul dejun timp de 2 saptamani.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu