luni, 8 octombrie 2012

De ce te îngrași deși nu mănânci mare lucru

Pe cat de nevinovate par, anumite apucaturi de peste zi ne impiedica sa pierdem in greutate, ba chiar...ne dolofanesc. Iata ce obiceiuri ar trebui sa schimbi ca silueta ta sa aiba de castigat.

Sari peste micul dejun
Este cea mai importanta masa din zi. Daca sari peste micul dejun, nu vei da organismului energie, iar asta te va impinge sa ciugulesti diverse prostioare sau sa mananci mai mult la prazn si cina.
Consuma doua sendvisuri sau un ou fiert ori o cana cu lapte si cereale si vei fi tentata sa mananci mai putin peste zi.

Gustari periculoase
Ciugulesti alune, sticksuri, chipsuri, pateuri, cornuri si alte produse ce contin multi carbohidrati si grasimi, o combinatie periculoasa pentru digestie si silueta.
E bine sa iei gustari intre mesele principale, dar slab calorice, respectiv un fruct sau un iaurt. Acestea iti vor taia foamea si vei deveni mai supla.

Bei sucuri de tot felul
Cu acid sau fara, sucurile din comert sunt pline de E-uri si de zahar, ingrediente ce favorizeaza acumularea de kilograme. Nici fresh-urile nu sunt bauturi sanatoase, pentru ca au multe calorii.
Bea apa cu acid sau plata in care sa storci o lamaie sau o portocala. Sunt bauturi dietetice si delicioase.

Nu mananci multe legume
Consumi multe alimente consistente (carne, cartofi, paste) in detrimentul legumelor si fructelor. Acestea din urma au putine calorii si multe fibre, aduc usor satietatea si stimuleaza metabolismul si digestia.
Asociaza alimentele tale preferate cu salate sau mancaruri de legume.

Rontai toata seara
Chiar daca ai luat cina, pana te culci, esti tentata sa ciugulesti ceva si, uite asa, acumulezi calorii si combini gresit alimentele.
Dac atot n-ai cum sa te abtii, fie te culci mai devreme, fie iti pui in frigider sau la-ndemana ciuguleli nepericuloase: un sendvis cu sunca slaba, un bol mic cu supa ori un pahar cu apa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu