joi, 15 noiembrie 2012

Ceaiul verde si sucul de aloe vera - pentru o piele frumoasa si un corp sanatos

CEAIUL VERDE
Toate tipurile de ceai provin de la arbori din aceiasi specie, insa imensa varietate este data de conditiile diferite de cultivare, de tipul de frunza si de tehnica transformarii. 
Ceaiul verde, spre deosebire de ceaiul negru, nu este supus unei fermentari ci este doar uscat. Ceaiul verde are actiuni benefice variate asupra organismului datorita numeroaselor sale principii active. Contine aproape toate vitaminele, oligoelementele, minerale precum calciu, potasiu, mangan, zinc, nichel, cupru si mai ales polifenoli, cele mai active protectii naturale impotriva radicalilor. Impreuna cu vitaminele C si E, ceaiul verde actioneaza foarte eficient impotriva efectelor nocive ale razelor solare si constituie o protectie contra melanomului.
In cosmetica, folosirea sa este foarte raspandita:
- in sapunuri
- in cremele nutritive si hidratante
- in lotiuni demachiante
- in cremele de combatere a actiunii radicalilor liberi.
La sanatatea si la frumusetea pielii contribuie si efectele sale asupra organismului:
- purifica sangele
- reduce oboseala
- fortifica vederea si memoria
- curata ficatul.
Pentru a exploata pe deplin actiunea sa antiimbatranire, se recomanda sa se bea intre trei si cini cani pe zi.
SUCUL DE ALOE VERA
Proprietatile sucului de aloe vera in tratarea diferitelor boli si pentru mentinerea sanatatii pielii sunt cunoscute inca din Antichitate. Ele sunt legate mai ales de faptul ca sucul de aloe contine aminoacizi esentiali si minerale precum calciu, fier, magneziu, mangan si zinc.
Pe piele, sucul de aloe exercita o actiune protectoare si trofico-regeneratoare care favorizeaza prevenirea ridurilor. In plus, produsele care contin suc de aloe au efecte pozitive asupra unor afectiuni ca psoriazis, micoze, eczeme seboreice s.a.
Sucul de aloe vera poate fi administrat pe cale orala sau poate fi aplicat direct pe piele. Daca, de exemplu, este adaugat in apa de baie, pielea devine moale si neteda. Pentru o cura cu aloe vera, urmatoarea reteta pe care o gasiti aici , este o reteta originala, cu care va ajutati organismul sa reintinereasca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu