vineri, 23 noiembrie 2012

Sauna pentru dezintoxicarea organismului

Prin sauna se intelege o baie de aer cald alternata cu aplicari de apa rece. Ea nu trebuie confundata cu "baia turceasca", aceasta fiind in esenta o baie de abur cald. In sauna, aerul este foarte uscat, cu o umiditate relativa cuprinsa intre 10 si 15%. peretii de lemn ai incaperii respective au rolul de a absorbi umiditatea, cand este prezenta intr-o masura exagerata, sau s-o cedeze, atunci cand aerul devine prea uscat. Pentru a face sauna, trebuie sa treaca minimum 3 ore de la ultima masa. Se incepe cu un dus caldut, se trece mai apoi in sauna, cu pielea bine uscata si se sta pe banca pentru relaxare, dupa cateva minute corpul incepe sa transpire. In apa pe care o adaugati peste pietre, puteti pune si cateva picaturi de ulei esential, de exemplu de lavanda pentru relaxare. Cand se iese din cabina, dupa circa 10 minute, se face un dus cu apa calduta care poate fi urmat de unul cu apa mai rece.
Tratamentul se incheie dupa o scurta sedere intr-o ambianta placuta. De exemplu in acest interval, inainte de a intra inapoi in sauna va puteti aplica pe fata o masca, preparata acasa din ingrediente naturale, in functie de nevoile pielii, chiar si dupa sauna va puteti aplica un tratament cu ingrediente naturale pentru intreg corpul. Pentru a nu pati cum multe persoane neinformate au patit, adica au racit foarte tare, pentru ca au iesit direct afara, inainte de a asepta ca intreg corpul sa se raceasca si sa inceteze sa mai transpire deci inainte de a iesi afara, asteptati pana cand caorpul nu mai transpira, trebuie sa asteptati aproximativ 20-30 de minute, timp in care trebuie sa beti multe lichide, pentru a nu va deshidrata. In timpul tratamentului, prin piele se elimina masic substante nocive. In cele 10 minute, cantitatea de transpiratie poate fi chiar de 99 % apa, dar si uree, reziduuri toxice cum ar fi unele metale grele. Transpiratia stimuleaza reinnoirea epidermica, prin descuamarea stratului cornos si refacerea stratului acid superficial. Acesta din urma este de fapt, imbogatit prin transpiratie cu acid urocanic, capabil sa atenueze efectele nocive ale expunerii la soare.
Efectele pozitive ale saunei asupra pielii si a intregului organism, impreuna cu cele asupra psihicului, fac din acest obicei, practicat la origine in nordul Europei, dar intr-o continua raspandire in celelalte tari, un bun mijloc de aparare impotriva imbatranirii. Pentru ingrijirea pielii si a parului dupa sauna cu remedii naturiste, puteti citi aici, pentru a afla cum trebuie sa procedati pentru a avea o piele si un par frumos cu ajutorul saunei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu