sâmbătă, 19 ianuarie 2013

Metode de relaxare rapida

Serviciul, oamenii din jur si imprejurarile nu sunt intotdeauna singurii factori declansatori ai stresului. Deseori si noi contribuind la el, cel putin partial, prin atitudinea noastra. Putin stres nu face rau nimanui insa daca e prea mult devine nesanatos iar noi avem nevoie de relaxare. Iata cateva metode de relaxare, care ne alunga stresul chinuitor:
1. Afirmatii pozitive - repetati mereu in gand ceva de genul: "Totul se va rezolva cum nu se poate mai bine".
2. Respiratie prin talpi - stati in picioare, cu amandoua talpile lipite de podea. Inspirati, retineti aerul pentru cateva secunde, iar la expiratie imaginati-va ca rasuflarea paraseste corpul vostru, iesind prin talpi. Apoi reluati.
3. Masaj la urechi - frecati-va mainile pana le incalziti. Apoi cu degetul mare, aratatorul si degetul mijlociu masati-va bland marginea exterioara a urechilor, ca si cum ati vrea sa-i neteziti indoiturile. Asa se elimina blocajele energetice.
4. Vizualizari - imaginati-va cat de bine va veti simti cand veti incheia proiectul la care lucrati. Realizati un "film" al propriei voastre reusite. Astfel de imagini mentale activeaza o energie proaspata, indreptand-o direct catre scopul pe care vi l-ati propus.
5. Verde inainte ochilor - aceasta culoare intareste nervii, deci fie ca este frunzisul unui copac sau doar un afis, priviti-l indelung si simtiti cum forta culorii vi se transfera.
6. Intinderi de pisica - intindeti-va asa cum ati vazut ca fac pisicile si destindeti toate portiunile contractate ale musculaturii.
7. Frecati-va palmele una de alta, ca sa le incalziti, apoi asezati-le peste ambii ochi si bucurati-va de intunericul odihnitor, simtiti cum vi se relaxeaza muschii ochilor.
8. Punctul de presopunctura "calmul divin" se afla sub genunchi, pe latura exterioara a piciorului, acolo unde incepe muschiul gambei. Exercitati asupra lui o apasare moderata, printr-o miscre de rotatie a degetului aratator.
9. Alungati incordarea scuturand mainele, bratele si dati din picioare iar toata incordarea va disparea.
10. Stati in picioare cu spatele drept, ridicati bratele deasupra capului, intindeti-va cat de sus puteti si inchipuiti-va ca reusiti sa prindeti cu mainile norii de pe cer. Este un exercitiu care va incarca de energie.
11. Mergeti in pas vioi si lejer, balansand mereu mana si piciorul in contratimp. Asa va exersati aptitudinile de concentrare.
12. Zilnic, fie dimineata, fie seara, faceti acest lucru care va elibereaza, improspateaza si intareste atat trupul cat si sufletul. Stati absolut nemiscati sub dus timp de un minut, simtiti ce placuta e mangaierea apei calde care vi se prelinge pe trup. Imaginati-va apoi ca toata agitatia si incordarea sunt luate de pe voi, de apa care siroieste, indreptandu-se catre scurgerea cazii si disparand in ea. Priviti cu atentie curgerea apei si bucurati-va!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu