miercuri, 27 februarie 2013

Căutări utile pe Google

Google a trecut de mult de limita unu motor de căutare și dacă nu știați poate fi util în multe aplicații. De exemplu, navigați pe internet și nu doriți să deschideți aplicația Calculator din bara de start Windows. Doriți să calculați 22+35. Tastați asta pe Google și se va afișa rezultatul. Dacă observați, înainte de lista rezultatelor care apar normal la un motor de căutare se va expanda un script "Calculator". La căutarea "Calculator" se va afișa acest calculator.

Un curs valutar integrat în Google e ideal. Să spunem că aveți nevoie de echivalentul în lei a 345 euro. Poate nu sunteți la curent cu evoluția cursului valutar și va fi necesar un timp de căutare pentru a afla cât e un euro azi. Căutarea "345 euro" returnează valoarea în lei. Conversia valutară poate fi generalizată. Introduceți în caseta de căutare "140 dolari în lire sterline" și Google va returna rezultatul scontat.

Se poate utiliza Google și pentru conversia între diverse unități de măsură (greutate, masă, distanță).
De exemplu: "10 cm în metri".
O altă facilitate minune de la Google este verificare ortografică. Dacă ați greșit termenul de căutare printr-o literă, cum ar fi: ați dorit să căutați "rețete de post" dar ați tastat din greșeală "rețete de plost" nu e necesar să ștergeți și să introduceți un nou text. Google va identifica greșeala!

Sper că v-am făcut curioși și dornici de a găsi și alte căutări utile pe Google.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu