joi, 14 martie 2013

Detoxifierea ficatului cu prune uscate, hrean si telina

Ficatul este organul prin care se face detoxifierea organismului. Daca ficatul nu functioneaza cum trebuie, toxinele raman in organism, iar sistemul imunitar le poate considera organisme invazive. Acest lucru poate duce la multe probleme de sanatate, printre care inflamatii, risc mai mare de aparitie a infectiilor si alergii sau sensibilitati alimentare. Daca ficatul nu mai poate descompune si elimina excesul de hormoni,  atunci apar diverse dezechilubre hormonale, provocand probleme de sanatate precum sindromul premenstrual sau acnee. Cand nivelul zaharului din sange este ridicat, hormonul insulina determina ficatul sa stocheze excesul sub forma de glicogen. Cand nivelul zaharului din sange scade, ficatul elibereaza glicogen, care se transforma in glucoza.
Daca ficatul nu reuseste sa faca acest lucru, rezultatele sunt oboseala cronica, pofta de dulciuri, luarea in greutate si chiar diabetul. Ficatul stocheaza multe vitamine si minerale esentiale, printre care fier, cupru, vitaminele A, B12, D, E si K. Aproape toate afectiunile alergice, inflamatorii sau metabolice au legatura cu ficatul sau produc disfunctii ale acestuia, amplificand inflamatiile din corp si provocand eczeme, astm, oboseala, infectii cronice, balonarea intestinului, scleroza multipla si artrita reumatoida, care, la randul lor, perturba functionarea ficatului. Si pentru ca activitatea ficatului este continua, simptomele afectiunilor se fac simtite abia dupa o anumita perioada. Oricum daca va simtiti obositi si lipsiti de putere, este posibil ca ficatul sa aiba nevoie de detoxifiere. Daca veti urma un program de detoxifiere va veti bucura de:
- energie si vitalitate sporite
- ten mai luminos
- disparitia neplacerilor digestive
- tranzit intestinal regulat
- respiratie proaspata
- sinusuri desfundate
- infectii mai putine
- ochi mai stralucitori
- gandire mai limpede.
Iata doua tipuri de cure de detoxifiere: una cu prune uscate si una cu telina si hrean:
Detoxifiere cu prune uscate
Intr-o oala se amesteca 140 ml sirop de maces, 50 g scoarta de crusin, 500 g prune uscate tocate in bucatele mici si 1 litru de apa. Se lasa pana incepe sa fiarba apoi se lasa la foc mic timp de 30 de minute, acoperit cu capac. Se raceste, se strecoara, se stoarce bine tot lichidul si se adauga apa plata pentru ca volumul sa ajunga la 2 litri de lichid. Se lasa la frigider timp de 7 zile, timp in care se consuma cate 100 ml, cu 2 ore inainte de culcare, dupa care nu se mai mananca nimic.
Detoxifiere cu telina si hrean
Se spala bine si se curata 2 kg radacini cu tot cu frunze de telina si 400 g radacina de hrean, apoi se dau prin masina de tocat carne. Se stoarce sucul a 5 lamai, se amesteca cu legumele, se adauga 500 g miere de albine si 100 ml coniac de buna calitate (nu contrafacut cu zahar ars). Se tine preparatul 3 zile la rece in frigider, inchis etans si se ia cate o lingura de 3 ori pe zi, dupa masa.
Mic dejun detoxifiant
Daca nu aveti timp sau nu va place sa luati micul dejun, atunci incercati un cocktail de fructe, ce contine toate substantele nutritive de care aveti nevoie: carbohidrati, vitamine, minerale din fructe, acizi grasi si proteine din seminte.
Ingrediente:
- 200 ml lapte de migdale/ovaz/soia
- 150 g afine sau capsuni
- 1 banana mica
- 1 lingura de seminte amestec (seminte de in, seminte de dovleac, seminte de susan, seminte de floarea-soarelui).
- sucul de la jumatate de lamaie.
Mod de preparare:
Se amesteca toate ingredientele in blender, pana se obtine o pasta. Apoi consumati imediat dupa preparare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu