marți, 5 martie 2013

Proprietatile migdalelor - reteta lapte de migdale

Migdalele contin, in principal, grasimi monosaturate, care sunt foarte eficiente in micsorarea nivelului de colesterol nociv, deci pot ajuta la protejarea fata de boli a inimii si arterelor. Vitamina E pe care o contin ajuta si ea la prevenirea aparitiei bolilor cardiace.
Vitaminele B si E si o serie de minerale fac din migdale un pretios tonic nervos si nutritiv pentru creier. Sunt excelente pentru cei care traiesc in conditii de stres, ajuta la calmarea starilor de tensiune, anxietate si asigura un somn linistit.
Consumate in bauturi, mai ales in lapte, migdalele sunt usor de digerat si constituie o alternativa hranitoare a laptelui de mama, pentru intarcare.
Proprietatile lor calmante si relaxante fac din migdale un bun remediu pentru problemele digestive asociate cu stresul, in timp ce efectele laxative ajuta la combaterea constipatiei.
Vitamina E si calciul din migdale reduc simptomele menopauzei si ajuta la prevenirea osteoporozei.
Antioxidantii seleniu si vitamina E ajuta la incetinirea procesului de imbatranire si protejeaza contra artritei si bolilor cardiace.
Reteta Lapte de migdale:
Dulce si placut, insufletit cu un strop de mirodenii, laptele de migdale este un aliment ideal pentru creier. Bogat in fosfat de potasiu, calciu si magneziu, toti nutrienti vitali ai sistemului nervos central, migdalele imbunatatesc vigoarea, memoria si concentrarea, precum si rezistenta la stres. Lecitina actioneaza ca emulsifiant si furnizeaza colina, foarte buna pentru imbunatatirea memoriei. Laptele de migdale constituie un substituent ideal pentru laptele de vaca sau de capra.
Ingrediente:
- 600 ml apa
- 100 ml migdale fierte si decojite ( se gasesc de cumparat si gata decojite, doar ca sunt putin mai scumpe)
- 1 lingura granule de lecitina
- miere de albine dupa gust (optional)
- un varf de scortisoara macinata.
Mod de preparare:
Se pune migdalele si apa intr-un blender, pana ce se omogenizeaza, apoi se adauga granulele de lecitina si se omogenizeaza din nou, iar la final se adauga scortisoara si se indulceste dupa gust cu miere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu