vineri, 5 aprilie 2013

Remedii pentru par sanatos - bautura de urzica, revigorant mediteranean

Modul cum iti arata parul reflecta starea generala sa sanatatii tale. Daca te simti palid sau obosit, parul tau isi poate pierde rapid luciul, aratand fara viata. In lumea de astazi, viata plina de stres si diet nepotrivita sunt factorii-cheie ce afecteaza parul, facandu-l sa-si piarda frumusetea si stralucirea. Bauturile hranitoare pe baza de urzica, creson si patrunjel sunt bogate in vitaminele A si B, precum si in minerale cum ar i calciul, fierul, iodul, zincul si siliciul. Acestea asigura o nutritie perfecta pentru a avea o podoaba capilara stralucitoare.

Bautura de urzica (4 portii)
Bautura taraneasca traditionala ce te va face sa arati si sa te simti foarte bine, bautura de urzica este plina de vitaminele A si C, calciu, fier, siliciu si potasiu, toate avand calitatea de a aduce sanatate si stralucire parului, fiind totodata o bautura placuta si slab alcoolizata. Urzica poate ajuta la stimularea cresterii parului, curata organismul de toxine si in general imbunatateste sanatatea.
Ingrediente:
- 450 g frunze de urzica
- 225 g de zahar brut de trestie
- 15 g sos tartar
- 7,5 g drojdie uscata
- 2,25 litri de apa
- 4 felii de lamaie
- 4 frunze de menta proaspete
- coaja rasa si sucul de la o lamaie.
Mod de preparare:
Se pun frunzele de urzica impreuna cu coaja de lamaie si apa la fiert, se da intr-un clocot, se lasa la foc mic si se tine la fiert timp de 30 de minute. Se strecoara aceasta fiertura intr-un borcan, peste zahar si sosul tartar, apoi se amesteca bine. Se pregateste drojdia conform instructiunilor de pe pachet, apoi se pune in borcan impreuna cu sucul de lamaie, alaturi de celelalte ingrediente. Se acopera si se lasa sa stea intr-o camera calduta timp de 3 zile. Dupa aceste 3 zile se strecoara bautura in sticle rezistente la presiune (insa nu inchise ermetic pentru ca bautura este efervescenta) si se lasa sa se odihneasca in aceste sticle timp de o saptamana. Se serveste cu gheata, garnisite cu lamaie si menta.

Revigorant mediteranean (4 portii)
Aceasta este o bautura insorita care iti va lumina parul, o combinatie plina de mirodenii si ingrediente ce iti vor da stralucire parului. Un arbust minunat, ce creste in salbaticie pe intreaga coasta mediteraneana, rozmarinul, stimuleaza circulatia sanguina catre creier, aducand astfel parului substante nutritive pretioase. Proprietatile sale benefice protejeaza corpul impotriva stresului si intineresc organismul.
Ingrediente:
- 600 ml suc de portocale
- 600 ml suc de ghimbir (reteta o gasiti aici)
- 150 ml apa fiarta
- 1 lingura de miere
- 1 mana de rozmarin proaspat nu uscat
- gheata.
Mod de preparare:
Se toarna apa fiarta peste rozmarin intr-un ceainic sau intr-un vas rezistent la caldura. Se acopera si se lasa sa infuzeze 15 minute. Se strecoara totul si se adauga mierea. Se lasa la racit, se, se pun cuburile de gheata intr-o cana mare, se toarna deasupra siropul de rozmarin, sucul de portocale si cel de ghimbir. Se serveste imediat, garnisit cu cateva fire de rozmarin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu