joi, 23 mai 2013

Ingrijirea potrivita pentru gat si decolteu

Nu ai nevoie de ore petrecute la salon pentru a intarzia imbatranirea pielii, ci sa respecti aceleasi reguli de ingrijire ca si in cazul tenului si sa faci regulat masaj si gimnastica pentru aceasta zona. Decolteul poate fi punctul tau forte, daca ii acorzi ingrijirea potrivita. Dupa cum stim pielea gatului imbatraneste mai precoce decat cea a fetei sau de pe alte parti ale corpului. Aceasta se intampla din cauza unei ingrijiri mai reduse, dar mai ales din cauza structurii sale. Aceasta deteriorare precoce este caracterizata prin fragmentarea fibrelor elastice si colagene, de reducerea eficientei microcirculatiei sangvine si de deshidratarea epidermei. Pentru a elimina ridurile caracteristice si aspectul flasc al pielii in aceasta zona, nu sunt suficiente cosmeticele, absorbite intr-o mica masura din cauza microcirculatiei sangvine.
Masaj: Ca sa mentii pielea ferma si supla si sa impiedici imbatranirea prematura, zona gatului si a decolteului are nevoie de masaj cam de 2-3 ori pe saptamana. Foloseste ulei de argan sau de avocado, produse recunoscute pentru proprietatile lor antirid. Maseaza cu miscari delicate ca de netezire, dinspre decolteu spre gat, apoi dinspre sani spre umeri.
Ar trebui sa folosesti scruburi cat mai delicate. Si atentie mare la exfoliantul pe care il folosesti, particulele abrazive trebuie sa fie foarte fine pentru a nu agresa pielea sensibila din aceasta zona.
Exfoliant: Foloseste un scrub special sau prepara-ti unul acasa din fructele de primavara, mai ales ca e vremea lor. Taie cat mai marunt o ceasca de zmeura si una de capsuni, adauga peste ele doua linguri ulei de masline si una de miere. Aplica masca pe pielea curata, masand usor gatul si decolteul timp de cateva minute. Lasa masca sa actioneze timp de 15 minute, dupa care spala cu apa calduta. Vitamina C si celelalte substante din fructe intineresc pielea si dau mai multa fermitate.
Tonifiere si improspatare: Cea mai simpla si mai folosita metoda este alternarea apei reci cu cea calda in timpul dusului. Mai poti prepara o infuzie de plante, pe care dupa ce s-a racit sa o torni in forma de cuburi de gheata si sa o pastrezi la congelator (poti folosi flori de musetel, tei sau menta) Cu aceste cuburi, maseaza-ti din cand in cand zpna decolteului. Foarte bun este si ceaiul verde, caci curata, calmeaza si protejeaza in zilele calduroase.
Deci nu uitati ca la fel ca si tenul, gatul si decolteul au nevoie de demachiere si tonifiere zilnica, mai ales in sezonul cald, cand acestea sunt mereu expuse, apoi aplica crema de fata cu FPS care sa hidrateze si sa impiedice formarea timpurie a ridurilor cauzate de expunerea la soare. Hidrateaza pielea imediat dupa dus, cu ulei de migdale sau de masline, produse care reusesc sa mentina elasticitatea si supletea, printr-o ingrijire in profunzime.
Lifting-ul chirurgical este deseori si el o rezolvare temporara, deoarece dupa un efect imediat si spectaculos, lasarea pielii poate face ca aspectele inestetice sa se agraveze. Rezultate mai bune par sa ofere electroosmoza bazata pe utilizarea unor curenti speciali de inalta frecventa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu