luni, 13 mai 2013

Revista Asul Verde Mai 2013

Dragi cititori ai revistei "Asul Verde" dupa cum v-am obisnuit, cum apare, imediat postez noutatile care se gasesc in noul numar. De la ultimul numar si pana la cel nou, mi s-a parut ca a trecut o vesnicie. Daca aveti rabdare sa cautati, lucrurile bune nu costa mult. Sanatatea e printre cele mai mari daruri ale vietii si toti ar trebui sa o pretuim, desi de multe ori banii sunt o problema. Dar chiar si atunci cand banii nu sunt o problema, poate fi greu sa iti dai seama care dintre miile de solutii existente sunt cele mai potrivite pentru tine. Haideti sa vedem rapid care sunt informatiile noi cu care ne intampina noul numar al revistei "Asul Verde":
  • In nici o luna a anului natura nu face atata risipa ca in luna Mai, numita popular si luna lui Florar. Pajistile sunt inundate de flori, padurea ne copleseste cu verdele miliardelor sale de frunze noi, aerul este incarcat de cantecul a sute de pasari, iar soarele ne imbaiaza cu torente de lumina si poate ca vi s-a intamplat si voua atunci cand stati la geam, si sa va invaluie parfumul salcamului si al liliacului. Natura este o minunatie din toate punctele de vedere si pe langa asta, noi, in aceasta luna trebuie sa fim mai cumpatati si sa tinem cont de urmatoarele: sa mancam mai putin, sa consumam hrana de foarte buna calitate (nicicand vegetalele nu vor avea o savoare mai mare ca acum si de aceea trebuie sa profitam din plin de ele, in fiecare zi), trebuie sa facem nici prea mult dar nici prea putin efort fizic, somnul are prioritate.
  • Ne afecteaza sanatatea, fericirea si calitatea vietii, iar daca nu facem nimic pentru a-l diminua, ne consuma cu totul. Este numit si boala modernitatii, inamicul public numarul1...Puteti ghici despre ce este vorba? Intr-adevar este vorba despre stres, n-a omorat pe nimeni, dar cauzeaza o multime de boli. Cand suntem stresati, pierdem controlul asupra a ceea ce facem. Desi nu avem puterea sa controlam toate evenimentele din viata noastra, Dr. Carmen Vochescu ne va arata cum putem sa le facem fata, si cum sa prevenim transformarea stresului intr-un inamic.Tot aici vom descoperi cum sa diminuam stresul, care sunt plantele anti-stres, cateva elemente despre alimentatia anti-stres, gestionarea stresului, respiratia egala si intelegerea stresului.
  • Legenda spune ca un rege francez a suferit ani de zile de o iritatie cumplita a pielii. Intr-o zi, un spiter care isi vindea leacurile din plante prin targuri l-a sfatuit sa-si trateze boala cu Soparlita. Alte informatii pe care le veti descoperi in noul numar: recoltare si pastrare, tratamente interne si externe, combinatii de plante cu efect sporit in eczeme si mancarimi sau pentru bai.
  • Suntem la mijlocul primaverii si pajistile inflorite isi arata splendoarea, iar culegatorii de plante medicinale se pregatesc sa porneasca la drum. Va numerati printre ei? Daca da, atunci trebuie neaparat sa stiti cand trebuie culese plantele si ca supliment scoala plantelor va recomanda sa incercati uleiul binefacator cu plante si otetul cu plante pentru bucatarie.
  • Multe femei se confrunta cu simptome extrem de neplacute inainte de instalarea perioadei menstruale sau in timpul ei: stari de nervozitate, balonari, dureri de burta, junghiuri, dureri de cap s.a. Cel mai neplacut este faptul ca ele se repeta luna de luna si sunt asteptate ca o adevarata pacoste. Dar nu e nimic, revista "Asul Verde" ca recomanda cateva solutii impotriva crampelor menstruale, cum sa luptati impotriva balonarilor, sa descoperiti virtutile sportului desi cunosc multe femei care evita in aceasta perioada sa faca miscare (eu fac sport chiar si in aceasta perioada, doar ca ma numar printre putinele norocoase care in afara iritabilitatii nu simt nici o durere in nici o parte a corpului, nici nu simt cand vine). Trebuie sa stiti ca mielareaua este un regulator al hormonilor, sunatoarea va ridica moralul in aceasta perioada si mai trebuie sa stiti cum sa preveniti toate aceste neplaceri.
  • Stiati ca sentimentele traite in exces pot sa imbolnaveasca? Invidia, de exemplu, lasata sa se dezvolte in libertate, influenteaza negativ starea de sanatate, numindu-se invidie neagra. Un om care invidiaza cu ura, din toate puterile, isi autodistruge sanatatea prin acest sentiment. Pana la un timp, lucrurile par sa nu aiba consecinte grave, dar cand dozele cresc, invidia produce o intoxicare grava a organismului, transformandu-se in boala. Iar pentru a scapa de invidie trebuie neaparat sa stiti cand invidia devine boala, nautul si pestele gras poate fi folosit ca leac impotriva invidiei, sa incercati exercitiul de autosugestie pentru intarirea inimii si sa invatati cum sa va autoapreciati.
  • Pentru a scapa de riduri si cearcane, masajele orientale sunt solutia sigura. Aici veti gasi toate cele sapte etape ale masajului oriental impotriva ridurilor si a cearcanelor.
  • Regimul Dukan este o dieta hiperproteinizata si este urmat de peste 25 milioane de oameni. Daca doriti sa slabiti si vreti sa apelati la dieta Dukan, in revista veti gasi toate etapele pe care trebuie sa le urmati pentru a va indeplini scopul.
  • Sunteti in pana de idei in bucatarie, nu stiti cu ce sa mai impresionati papilele gustative ale membrilor familiei? Nu va alarmati, veti descoperi retete de snitele usoare ca un vals vienez, precum: snitel cu crusta de parmezan, snitel vanatoresc, snitel de vitel cu sos de lamaie, snitele mici vieneze, snitel tiganesc, snitel de curcan cu crusta de verdeturi, snitel umplut "Cordon bleu".
  • Alte articole interesante care asteapta descoperite, mai sunt: calatorie in lumea emotiilor, intoarcerea la respect, prosopul care face muschi (exercitii pentru abdomen, coapse si brate), farmece populare din lumea larga, leacurile lui Sebastian Kneipp (florile de tei, ciubotica-cucului, nalba, salvia, patlagina), cand se deschid mugurii (ce trebuie sa stim), concert pe balta, cantatoarele primaverii, antalogia leacurilor de sanatate - Litera I-.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu