sâmbătă, 22 iunie 2013

Remedii naturale contra alergiei care isi face de cap

Cand va curge nasul, stranutati des, iar ochii va lacrimeaza si va mananca, aveti simptome de alergie, o afectiune declansata la un alergen (praf, polen s.a.). Puteti lua masuri pentru a evita expunerea si, cu ajutorul remediilor naturale, puteti ameliora temporar suferinta, dar cea mai buna cale pentru a va creste rezistenta este sa va intariti sistemul imunitar. Ajutati-va sistemul imunitar mancand sanatos, consumand din belsug alimente bogate in vitaminele B si C, cat si in flavonoide, chiar si suplimentele de vitamina C va pot fi de folos.
Cercetatorii americani au descoperit recent ca alergicii care mananca zilnic ceapa cruda, beau ceai de urzici si inghit o jumatate de litru de iaurt, sufera mai putin de alergia la polen. Evitati in perioada polenului mierea si ceaiurile din plante. Ele contin ramasite de polen care pot declansa alergia. Spalati-va parul mai des ca de obicei pentru a indeparta eventualele urme de polen si evitati statul indelungat in aer liber.
Ultimile cercetari afirma ca exista asa numitele "alimente asociate cu polenul", care accentueaza alergia provocata de mugurii de mesteacan. Printre alimentele incriminate se afla mai ales fructele, precum: mere, pere, piersici, caise, alune, nuci, migdale, kiwi iar dintre condimente evitati curry si anason.
Contra neurodermitelor trebuie sa aveti in vedere urmatoarele:
- purtati exclusiv imbracaminte din bumbac
- evitati lana, matasea sau fibrele artificiale
- nu mancati capsuni, produse lactate, nuci si ciocolata
- si conservele pot face ca alergia sa erupa mai puternic
- aflati la ce alimente reactionati alergic
- faceti cat mai des bai cu sare de la Marea Moarta (se gaseste in magazinele naturiste).
Studii recente, dovedesc ca anumite alimente le pot provoca oamenilor un tip de alergie manifestata prin dureri de cap, iar pentru asta, singura solutie este sa se elimine din alimentatie ciocolata si mustarul.
Ca masuri generale udati-va fata sau spalati-o frecvent pentru a indeparta polenul de pe piele si din zona ochilor. Contra mancarimii si lacrimarii ochilor, spalati-i cu 500 ml apa fiarta si racita, in care sa puneti un varf de cutit de sare sau 1 lingura de hamamelis distilat (folositi aceeasi solutie pentru nari inflamate).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu