vineri, 26 iulie 2013

Rețetă porumb fiert | Cât timp se fierbe porumbul

Nicio altă legumă nu semnalizează mai clar ca porumbul sosirea verii. Când în piață apar primii știuleți, înseamnă ca a sosit vremea grătarelor încinse și a meselor în aer liber.
Un știulete de porumb conține 75 de calorii.
Pentru a obține cea mai bună aromă, încercați să cumpărați cules în aceeași zi. Alegeți știuleți cu frunze mari, colorate în verde deschis. Trageți frunzele pentru a vedea știuletele. Boabele de porumb trebuie să fie lucioase, netede, așezate pe rânduri drepte. Verificați mătasea pentru a vă asigura că nu există găuri făcute de viermi. Evitați știuleții cu frunze uscate sau vestejite, care nu au luciu.
Rețete de bază porumb fiert
Porumbul poate fi fiert la abur, în apă, rumenit pe grătar sau în cuptor. De asemenea, se poate pregăti și la microunde. Cel mai important lucru care trebuie reținut în cazul gătirii porumbului tânăr este că nu necesită un timp îndelungat de preparare.

Cât timp se fierbe porumbul?
În cazul fierberii în abur sau în apă. necesită doar 2-3 minute, iar pentru prepararea la grătar sau coacerea în cuptor, 20 de minute sunt suficiente. Timpul de preparare a porumbului în cuptor  este de 90 secunde pentru un știulete. Puteți coace porumbul fie pe grătar, fie direct în cărbunii acestuia.  Indiferent de metoda folosită, trageți mai întâi frunzele de-o parte și ungeți știuletele cu ulei sau unt topit și sărați-l, dacă doriți. Trageți frunzele la loc peste știulete și puneți știuleții în apă rece ca gheața, până în momentul în care sunteți gata să îi preparați. Cărbunii trebuie să fie încinși mediu spre fierbinte, astfel știuleții vor fi gata în 10 - 20 minute, timp în care trebuie întorși cât mai des. Se presară cu sare înainte de a fi serviți.

Untul aromat este excelent pentru a unge boabele de pe știuletele proaspăt. Acesta poate fi folosit și pentru a găti un fel de mâncare simplu din boabe de porumb conservate sau congelate. Într-o cratiță, se încing cantități egale de ulei și unt aromat. Căliți porumbul 1 minut și serviți-l.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu