Copiii si adolescentii care mananca fast-food de 3 sau de mai multe ori pe saptamana sunt mai susceptibili de a se imbolnavi de astm, rinita alergica si eczeme, a aratat un studiu international.
Revista Asul Verde a aparut de cateva zile cu forte proaspete si informatii noi, multe si utile pentru fiecare cititor al ei. Se intampla de multe ori sa avem o problema fara raspuns (aparent), dar daca cercetam mai bine, cu rabdare si unde trebuie, atunci raspunsul nu va intarzia sa apara. Cine priveste cu optimism in viitor ramane sanatos si trupeste si sufleteste. Haideti sa vedem care sunt noile articole din revista:
1. Traim intr-o tara daruita cu o resursa de sanatate cu totul aparte, pe care din pacate o folosim prea putin: frumusetea muntilor. Simplul urcat pe munte este o terapie in sine, pe care o putem aplica pornind pe unul din miile de trasee montane din Romania. Mai multe despre aceasta terapie veti afla in noul numar: - cum se face cura montana?; - cui ii este recomandata?; - cui ii este contraindicata?; - ce boli sunt vindecate prin cura montana?.
2. Daca in urma cu 50 de ani bolile grave ale copiilor erau pojarul, scarlatina si oreionul, astazi viata le este amenintata intr-o proportie tot mai mare de o boala cumplita: leucemia. Din pacate cauzele declansarii leucemiilor nu sunt foarte clare nici in prezent. Mai multe informatii despre aceasta boala cumplita ne va da Dr. Mihaela Tevet - medic primar hematologie clinica.
3. Tratamentul natural al leucemiei si al mielomului multiplu - in aceasta categorie de afectiuni, tratamentele naturale vizeaza echilibrarea functiilor vitale ale organismului. Printre aceste tratamente naturale se regasesc plantele medicinale precum alga AFA, Cordyceps (o ciuperca parazita cu un puternic efect antitumoral si imunostimulent), catina alba (extractul de catina alba incetineste evolutia bolii), cura cu clorofila (cu ovaz verde, leurda, sucul de frunze de patrunjel, sucul de frunze si tulpini de urzica), zeolitul, laptisorul de matca si rugaciunea.
4. Datorita frunzelor lui asezate in forma de trefla, trifoiul a fost considerat o planta sacra si un simbol al vietii curate. Si in Romania, trifoiul este o planta cunoscuta din stravechimi, folosita ca furaj pentru vite si pentru calitatile ei medicale. In medicina umana trifoiul alb este folosit pentru tratarea racelii si a gripei, pentru durerile de stomac, iar extern pentru leucoree. Trifoiul rosu se administreaza contra tusei, a bolilor renale si a gutei. Tot aici veti descoperi ce utilizari casnice are, precautii si contraindicatii, tratamente interne, bauturi antisclerotice.
5. In noptile foarte calde de vara, dormitul devine adesea un chin. In aer e zapuseala, asternutul se lipeste de corpul transpirat, un tantar iti bazaie la ureche, te chinui in pat, rasucindu-te de pe o parte pe alta. Dar nu va desscurajati pentru ca veti descoperi cele mai eficiente si sanatoase sfaturi pentru aceasta problema trecatoare.
6. Plansul copiilor care sufera de colici intestinale reprezinta adesea, un stres urias pentru parinti. Primul lucru pe care trebuie sa-l faca este sa se calmeze, pentru ca nu se confrunta cu o problema grava apoi pentru a potoli plansul copilului, trebuie sa verificati daca nu ii este foame, daca nu si-a udat asternutul, daca nu-i este frig sau cald sau pur si simplu daca nu vrea sa-i acordati atentie. Daca plansul nu se opreste atunci trebuie sa incercati cele 7 sfaturi esentiale.
7. Informatiile publicate in ultima vreme ne fac sa consideram soarele un dusman. Oare ne mai putem expune, fara nici o grija la soare? Adevaruri si prejudecati despre expunerea la soare.
8. Barometrul urca, aerul incremeneste, transpiratia curge siroaie. La birou, acasa sau pe malul marii, cand temperatura atinge 30 de grade la umbra, viata devine un chin. Pentru a va racori va sunt puse la dispozitie 17 sfaturi practice.
9. Nici un dulce nu se compara la popularitate cu ciocolata. Ocupa detasat locul unu la vanzarile in cofetarii. Ca este elvetiana sau belgiana, mai ales femeile se dau in vant dupa ea. Si pentru ca rasfatul sa fie complet, recent s-a descoperit ca este foarte buna si la frumusete. In ultima vreme, din ce in ce mai multe cabinete cosmetice au inceput sa ofere tratamente faciale sau corporale cu ciocolata pentru clientii lor. Dar Asul Verde ne da si cateva sugestii despre cum putem face si acasa o masca hidratanta, masca pentru reintinerire si hidratare, masca tonfianta, masca hranitoare, exfoliant pentru fata, exfoliant pentru corp, masca pentru par, spumant si emolient pentru baie.
10. Alte articole pe care le veti gasi in noul numar sunt: cum sa slabiti pentru a incapea rapid in rochiile de vara si pentru a ajunge la silueta mult visata urmand trei tipuri de regimuri in functie de ce vi se potriveste; retete fel de fel cu prune (budnica cu prune si branza de vaci, prajitura cu prune, sos picant cu prune, briose cu prune si crusta de scortisoara, galuste cu prune, pasta de prune; carisma se poate invata?; un test despre ce fel de colegi sunteti; reguli vechi si noi de buna purtare; cum va puteti prelungi tineretea cu ajutorul alimentatiei; Maria Treben - din experienta vietii mele (scoala plantelor medicinale); porumbeii de nunta (au fost totdeauna simbolul iubirii si al credintei); cainii si arsita verii; antologia leacurilor de sanatate -Litera P, R-; zodiacul sanatatii pentru luna august.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu