marți, 8 octombrie 2013

Cum sa evidentiati forma ochilor fara efort?

Daca ai sprancenele bine ingrijite, atunci privirea expresiva si aspectul tanar iti sunt garantate. Cu ajutorul machiajului puteti sa accentuati cu usurinta forma ochilor, sa experimentati cu diverse culori, sa creati un stil nou sau sa-l improspatati pe cel obisnuit. Genele frumoase si bine ingrijite nu vor fi trecute cu vederea, acestea va asigura un aspect feminin si atractiv. Sa experimentati cu diverse culori e mai simplu ca niciodata. Iata cum sa va puneti ochii in evidenta apeland la mici trucuri:
1. Trasati o linie cu grosimea necesara de-a lungul genelor (superioare sau inferioare). Cel mai simplu este sa trasati trei linii scurte, dupa care sa le uniti sau sa le estompati cu o pensula tesita (pensula dubla pentru gene si sprancene), o spongie pentru fardul de pleoape sau cu degetul. Pentru a face linia mai groasa, repetati procesul.
2. Exista doua modalitati de a evidentia forma ochilor:
- creion = linie clara (permite sa fie controlata grosimea liniei si intensitatea nuantelor)
- fard de pleoape cu minerale = margini neclare (pentru a evidentia forma ochilor, puteti aplica orice nuanta de fard de pleoape cu minerale de-a lungul liniei de crestere a genelor; pentru aceasta folositi o pensula dubla pentru gene si sprancene; intensitatea culorii poate fi obtinuta aplicand fardul de pleoape deasupra creionului; pentru a estompa fardul de pleoape de-a lungul liniei de crestere a genelor inferioare, utilizati pensula plata pentru "smokey eyes", care va da machiajului un aspect mai delicat.
3. Pentru a mari vizual ochii de tip asiatic, aplicati o nuanta deschisa de fard de pleoape de-a lungul liniei de crestere a genelor inferioare.
4. Evidentiind forma ochilor cu ajutorul creionului, nu doar veti improspata machiajul, ci si veti experimenta cu noi nuante. Daca pana acum foloseati creionul negru, incercati nuantele de albastru inchis, bronz sau violet inchis.
5. Aplicati baza pentru rimel si genele vor avea mai mult volum dupa aplicarea rimelului. Aceasta poate fi folosita, de asemenea, si ca rimel invizibil (aplicati baza pentru rimel intr-un strat subtire si pana nu a reusit sa se usuce aplicati deasupra rimelul).
6. Pentru ca genele sa nu para a fi rare, aplicati creionul de ochi cat se poate de aproape de linia de crestere a genelor si intre acestea. Apoi cu ajutorul unei pensule pentru "smokey eyes" faceti linia trasata mai subtire, apoi folositi baza de rimel si rimelul.
7. Pentru inceput rasuciti genele, de exemplu cu ajutorul unui ondulator de gene. La aplicarea rimelului straduiti-va sa apropiati periuta pe cat este posibil de linia de crestere a genelor. Aplicati rimelul prin miscari de zig-zag. Pe portiunile mai putin accesibile poate fi aplicat un strat suplimentar de rimel cu capatul periutei.
8. Niciodata nu introduceti si nu scoateti periuta din flacon de mai multe ori, pentru a aduna o cantitate mai mare de rimel pe aceasta. Pentru a avea cantitatea necesara de rimel este suficienta o singura miscare de rasucire. In caz contrar, in flacon se acumuleaza mult aer, iar rimelul se usuca mai repede. Retineti ca este bine sa inlocuiti rimelul o data la trei luni, pentru a evita acumularea microbilor si bacteriilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu