Matasea porumbului este partea feminina a plantei, motiv pentru care este foarte bogata in principii active, avand efecte terapeutice iesite din comun. Are foarte multe flavonoide, saponine si saruri de potasiu, betacaroten, niacina si niacina, vitaminele B, C, E, K dar si lipide, tanin si substante minerale. Principalele calitati sunt cele diuretice, antiinflamatoare si calmante. Daca o folositi in alimentatie uscata si faramitata, poate fi presarata in salata sau adaugata in sosuri, matasea de porumb va asigura p buna circulatie, contribuind la sanatatea vaselor de sange. Un remediu sigur pentru bolile rinichilor este ceaiul de matase de porumb facut din doua linguri de matase maruntita si fiarta timp de doua minute intr-un litru de apa. Se lasa la racit apoi se strecoara si se bea caldut, dimineata pe stomacul gol.
O cana cu ceai fierbinte de matase de porumb este eficienta si pentru indepartarea toxinelor, dar si pentru refacerea aparatului urinar. Infuzia combinata grabeste eliminarea pietrelor de la rinichi si optimizeaza functiile bilei si ficatului. Distruge bacteriile si anumiti fungi din aparatul urinar, avand actiune antibiotica directa. Alcalinizeaza urina, avand actiune antiinfectioasa, reduce inflamatia tractului urinar si elimina spasmele.
Totodata, e utila hipertensivilor (scade tensiunea arteriala). Numarul mare de flavonoide, polifenoli, fitochimicale si antioxidanti din matasea de porumb o recomanda ca utila in prevenirea si tratarea cancerului.
Matasea de porumb contine o substanta denumita mucilagiu ce absoarbe apa. Are, asadar efecte detoxifiante dar si de reglare a metabolismului. Pentru eficienta maxima, se beau 2-3 cani de infuzie combinata in fiecare zi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu