marți, 14 ianuarie 2014

Fructul sharon beneficii

Fructul sharon sau kaki cum i se mai spune, deși seamănă cu o tomată, are un gust asemănător cu cel al pepenului galben amestecat cu cel de caise. O documentație stufoase despre acest fruct nu există dar cercetările care se fac asupra fructului sharon fac ca beneficiile descoperite să fie apreciate de consumatori.
Fructul sharon îl găsiți în magazinele mari din România, cel mai des în Kaufland. Costă în jur de 3 - 4 lei/ fruct și trebuie consumat cât mai proaspăt dacă se poate.

Beneficiile fructului sharon (kaki):
- aceste fructe contin, de asemenea, vitamina C si provitamina A beta-caroten, fitochimicale precum catechina si gallocatechina, dar si compusi despre care se crede ca sunt implicati in combaterea cancerului (de exemplu, acidul betulinic).

- Consumul zilnic al unui fruct sharon de dimensiuni mijlocii este suficient in lupta impotriva aterosclerozei.
- Aceste fructe contin o cantitate de fibre de doua ori mai mare comparativ cu merele si un continut semnificativ mai ridicat in cei mai importanti compusi fenolici sau antioxidanti despre care se crede ca lupta impotriva cancerului si contribuie la prevenirea formarii cheagurilor de sange.
- reduce riscul atacurilor de cord


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu