duminică, 5 ianuarie 2014

Revista Asul Verde Ianuarie 2014

Primul numar al revistei Asul Verde din ianuarie 2014 si-a facut aparitia cu forte proaspete si multe informatii noi. Desi psihologii au desemnat luna ianuarie ca fiind cea mai deprimanta din an (caderi nervoase, atacuri de
panica, tentative de suicid) datorita sarbatorilor de iarna care ne-au epuizat, lipsa de lumina si frigul, trebuie sa facem fata acestei luni iesind mai des din casa. Chiar daca e frig trebuie sa iesim la o plimbare pentru a nu ne pune in pericol sanatatea si echilibrul emotional. Haideti sa rasfoim revista pentru a afla care sunt noutatile lunii ianuarie:
  • Scleroza multipla se afla in topul "bolilor negre" ale mileniului trei, o maladie necrutatoare, care nu tine seama de varsta si care intr-o stare avansata, atrage paralizia totala a corpului. Dr. Cristina Aosan membru in comisia de Apiterapie Apimondia, vicepresedinte al societatii Romane de Apiterapie ne va da raspunsul la intrebarile urmatoare: Ce este, de fapt, scleroza multipla?/ Care sunt cauzele sclerozei multiple?/ Diagnosticarea sclerozei multiple se face cu usurinta?/ Tratamentele alternative au rezultate mai bune?/ Ce rezultate ati obtinut cu terapia aplicata?...Atunci cand este adoptat un mod de viata sanatos, cand sunt mobilizate in sens benefic enigmaticele mecanisme ale subconstientului, ameliorarile acestei afectiuni pot fi surprinzator de bune, putand merge pana la disparitia totala a simptomelor si chiar la refacerea tesutului nervos deteriorat. Cum se pot obtine aceste rezultate vom afla din paginile revistei Asul Verde.
  • In fiecare an, sute de mii de oameni se imbolnavesc de Alzheimer, forma cea mai frecventa a dementei senile. Iar specialistii preconizeaza ca pana in anul 2050, cifra se va dubla. Ce trebuie sa stie pacientii si familiile lor despre aceasta boala care ne da fiori, veti afla in revista Asul Verde.
  • cura completă de dezintoxicare după sărbători. O dezintoxicare adevărată presupune în primul rând un regim alimentar corect, exerciții fizice și multe lichide. 
  • O femeie din doua are pielea sensibila, iar tendinta este in crestere. Care sunt cauzele si cum ne putem proteja pe durata lunga, veti afla din paginile revistei.
  • Nimic nu este mai natural decat sa nasti un copil, lucrul asta se intampla de cand e lumea. Cu toate astea, nici un eveniment din viata unei femei n-a fost mai bagat in seama decat nasterea. Astazi lucrurile par sa dea inapoi si tot mai multe gravide vor sa nasca acasa, asistate de moase, asa cum se intampla in trecut. Asul Verde ne da toate detaliile despre pregatirea pentru nasterea naturala, travaliul si nasterea naturala (ce pozitie sa adoptati), metode simple de usurare a travaliului, nasterea in apa, cum se pot combate durerile si intampinarea bebelusului.
  • Regimul cu cartofi si branza de vaci, un regim bland, "de trecere" dupa sarbatori. Cartofii si branza de vaci frunizeaza impreuna proteine valoroase din punct de vedere biologic, adica toti aminoacizii esentiali intr-o proportie ideala. Alimentele care furnizeaza aceste proteine pretioase sunt ouale, produsele lactate, pestele, carnea de vita si cartofii, in cantitati diferite. Cele mai folosite sunt combinatiile de proteine animale cu proteine vegetale. O asemenea combinatie ideala este cea dintre cartofi si branza de vaci, dar si cartofi cu oua, sau laptele cu cartofi. Si fara sa stiu aceste lucruri dinainte, aceste combinatii dintre cartofi, oua, branza si lactate sunt printre preferatele mele, la care mai adaug cimbru, usturoi, boia si ceapa, pentru mai multa savoare. Pentru toate zilele de regim aveti la dispozitie 10 retete diferite pentru pranz si cina, dar si variante de alegere pentru mic dejun, gustari si bauturi. Slabiti mancand bine!
  • In perioada de iarna, cand consumam mai multe grasimi ca de obicei, hreanul folosit ca insotitor al carnatilor, pestelui si legumelor, favorizeaza digestia si metabolismul. Asadar trebuie neaparat sa gatiti urmatoarele retete: carne de vita cu sos de hrean, terina de varza de Bruxelles, spaghete cu varza alba si hrean ras, pastrav afumat cu castraveti si hrean, supa de legume cu somon afumat.
  • In fiecare zi, plamanii nostri, pielea, ficatul, colonul, lucreaza din greu pentru a elimina deseurile care la fel ca funinginea infunda cosul casei si soba fumega, iar focul se stinge. Sau mai rau daca cosul sobei nu e curatat incepe sa ia foc soba, la fel cum si organismul nostru daca nu e "curatat" apar multe boli. Medicamentele si suplimentele alimentare nu rezolva, singure, acest proces. O dezintoxicare adevarata presupune un regim alimentar corect, exercitii fizice si multe lichide. 
  • Alte articole care le veti regasi in revista Asul Verde si cu siguranta vor fi de folos, sunt urmatoarele: Planta Bobotezii: Busuiocul; Remedii pentru suferinta picioarelor; Sa incepem anul visand; Puterea mainilor; Obiecte dragi; Viata de  familie:10 erori; Mari vindecatori naturisti: Maria Treben - din experiente vietii mele; Medicina taraneasca: Leacuri arhaice din Carpati (I); Cocosul de munte; Antologia leacurilor de sanatate -Litera A, 
Cumpărați revista Asul Verde de la chioșcurile de ziare. Preț 3.5 lei. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu