vineri, 7 februarie 2014

O piele frumoasa pe o vreme friguroasa

Frigul uscat sau aerul rece si umed, trecerea brusca de la caldura din casa la gerul de afara supun pielea la grele incercari. Daca nu vreti sa aveti obrajii creponati ca hartia de facut sorcove, sau uscati precum pergamentul, fiti cu ochii in patru si faceti ceva pentru pielea voastra. Primul si cel mai important pas pentru a permite pielii sa se protejeze, absorbind optim apa si substantele nutritive din produsele de ingrijire, este exfolierea. Refaceti umiditatea scazuta a pielii aplicand masti hidratante, creme hidratante de zi si noapte. Iata cateva retete pentru lotiuni si masti hidratante si hranitoare:
1. Lotiune hidratanta: 
Aplicati in fiecare seara pe fata, pe gat si decolteu, cu masaj usor, suc proaspat de castraveti. Lasati sa actioneze 15 minute apoi indepartati cu apa calduta, iar daca aplicati comprese cu suc de castraveti, efectul de hidratare va fi mult mai puternic.
2. Masca hidratanta:  
Amestecati 2 linguri suc de struguri, 1 lingura de miere, 1 lingura fulgi de ovaz macinati si aplicati pe fata si gat. Dupa 20 de minute indepartati cu apa calda.
3. Masca hranitoare: 
Amestecati jumatate de cub de drojdie cu suc de portocale, un galbenus de ou, apoi aplicati pe fata si gat. Lasati masca sa actioneze 20 de minute iar la final spalati cu apa calda.
4. Masca antioxidanta: 
Pasati in blender 2 rosii coapte, iar cu o discheta demachianta intindenti sucul obtinut pe fata. Lasati sa actioneze 20 de minute apoi clatiti cu apa calda si la final aplicati o crema hidratanta.
Sucul de rosii are proprietati astringente dar si antioxidante asupra pielii
5. Masca exfolianta:
Amestecati sucul de la jumatate de grefa cu 2 linguri de patrunjel maruntit, o lingura de ulei si 3 linguri de malai care sa lege compozitia. Aplicati masca pe fata prin miscari circulare apoi lasati pe fata 20 de minute, dupa care clatiti cu apa calda iar la final aplicati o crema hidratanta.
Sucul de grapefruit este astringent, patrunjelul este bogat in vitamina C (antioxidantul natural cel mai puternic), uleiul de masline hidrateaza pielea si ajuta la netezirea ei iar malaiul exfoliaza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu