joi, 24 aprilie 2014

Pozitia corecta a corpului - verificarea si corectarea felului cum stam

Pozitia corecta a corpului este una verticala, confortabila si presupune ca picioarele, trunchiul si capul sa fie echilibrate intr-o linie relaxata si dreapta. Atitudinea militara rigida nu mai este considerata de mult sanatoasa.
Cum sa va verificati pozitia?
Stati in picioare lipit de un perete, cu omoplatii, fesele si calcaiele atingand peretele. Bagati o mana intre sale si perete. Trebuie ca mana sa poata intra si iesi din acel spatiu fara a atinge spatele sau peretele. Daca exista un spatiu prea mare intre spatele vostru si perete, probabil ca aveti coloana lombara arcuita mai mult spre anterior, afectiune numita lordoza sau spate scobit.
Corectarea lordozei moderate
Lordoza este provocata in general de existenta unui abdomen voluminos sau de lipsa de tonus a musculaturii abdominale. Adesea, poate fi corectata prin scaderea in greutate si prin exercitii destinate intaririi musculaturii abdominale. Printre exercitiile de corectare se numara abdomenele, alt exercitiu presupune sa stati in picioare langa un perete, cu talpile la cativa centimetri de el, inclinati pelvisul in fata, asa incat sa puteti atinge peretele cu partea inferioara a spatelui.
Cand stati in picioare sau pe scaun, indreptati-va usor partea inferioara a spatelui. Femeile ar trebui sa poarte cat mai rar pantofi cu toc inalt.
Pozitia cocosata este foarte des intalnita la adolescenti, insa se corecteaza de obicei spontan odata cu varsta si cu cresterea increderii in sine. Incurajati copiii sa stea drept, dar nu-i cicaliti.
Adresati-va medicului daca apar dureri sau alte probleme de postura care se agraveaza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu