joi, 15 mai 2014

Alegerea vopselei de par potrivite

Un vopsit in armonie cu fizionomia noastra, ne va ajuta sa aratam mai bine iar parul va arata mai stralucitor si revigorat. Pentru a face cea mai buna alegere se va avea in vedere trasaturile fetei, deoarece nuantele de blond de obicei dau senzatia de implinire iar nuantele inchise dau senzatia de subtiere a fetei.
Se recomanda ca vopseaua sa nu fie mai mult cu doua tonuri mai inchisa sau mai deschisa fata de cea naturala. De asemenea trenuie sa tinem cont si de baza de culoare pe care o avem atunci cand vrem sa ne schimbam culoarea parului. Daca vom avea parul vopsit blond nu vom folosi nuante de negru albastrui sau cenusiu, pentru ca amestecand cele doua culori vom obtine nuantele de verde respectiv albastru, iar daca vom pune nuante de rosu deschis vom obtine o culoare portocalie.
Pentru a imblanzi trasaturile fetei si a da un aer tineresc putem folosi suvite in diferite nuante, cum ar fi la parul castaniu - suvite aurii, la parul brunet - suvite caramel si la parul blond - suvite aramii.
Tehnica suvitelor se face usor cu ajutorul unei casti speciale, pe care o puteti gasi in toate magazinele de specialitate profesionale pentru coafor, iar cu un croset mare sau mic se vor scoate suvitele fir cu fir, dupa care se vor vopsi in nuantele dorite. 
Daca se doreste deschiderea parului cu mai mult de patru tonuri fata de culoarea naturala, se va folosi pudra decoloranta si oxidant de 12%. Deoarece oxidantul de 6% fixeaza culoarea, 9% deschidea culoarea doua pana la trei nuante, iar 12% impreuna cu pudra, poate deschide pana la cinci tonuri.
Pentru a potoli acel galben pui care se obtine prin decolorare, se va folosi nuantarea care se face prin samponare sau nuantele cu reflexele dorite, de exemplu argintiu.
La persoanele cu pielea deschisa si ochi albastri se vor folosi nuante de blond, saten, castaniu sau roscat.
Insa la fel de important si de luat in considerare atunci cand va doriti sa va schimbati culoarea, este si varsta. Cand suntem tineri putem fi curajosi si sa incercam culori indraznete, insa odata cu trecerea anilor trebuie sa alegem culori pentru parul nostru, care sa nu ne scoata in evidenta schimbarile fizice ce vin cu inaintarea in varsta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu