miercuri, 7 mai 2014

Cosmetice naturale pentru ingrijirea parului

Fiecare dintre noi are par frumos si sanatos de la natura, insa arta consta in pastrarea acestei frumuseti naturale, lucru care azi nu mai este de la sine inteles. Factorii de mediu nocivi, dar si tratamentele agresive, cum ar fi vopsirea sau permanentul dauneaza parului. La acestea se adauga si faptul ca tot mai multi oameni sunt sensibili sau chiar alergici la substantele chimice din produsele fabricate industrial. Natura ne invata cum sa protejam parul sanatos si de asemenea, cum sa-l revigoram pe cel deteriorat, punandu-ne la dispozitie substantele necesare oricarui tip de par: normal sau cu matreata, gras sau uscat, subtire ori lipsit de stralucire.
Ingrijirea atenta a parului nu trebuie neglijata nici de barbati: cu un par nespalat nu veti cuceri nici o femeie.
Daca parul se ingrasa foarte repede dupa spalare si se lipeste de cap, e un semn sa glandele sebacee ale pielii capului produc prea mult sebum. Parul va trebui spalat mai des, poate chiar zilnic, si daca folositi un sampon agresiv, el se va ingrasa si mai repede. De aceea e bine sa folositi un sampon cu pH neutru, care regleaza secretia de sebum.
Iata cateva sfaturi si  remedii pentru ingrijirea parului:
- un par sanatos trebuie periat des, astfel se maseaza pielea capului si se stimuleaza circulatia sangvina
- parul devine moale si matasos daca este masat cu o manusa de frotir inmuiata in lapte nedegresat (se lasa 15 minute sa actioneze apoi se clateste)
- parul gras nu trebuie periat intens, deoarece astfel produce si mai mult sebum, iar atunci cand il uscati cu foehnul, periati in raspar, pentru a-i da mai mult volum
- adaugati la fiecare spalare cate 5-10 picaturi de ulei de arbore de ceai, deoarece regleaza secretia de sebum
- atentie la o alimentatie sanatoasa: mancati multe fructe, legume si produse din faina integrala si evitati alimentele prelucrate industrial si mancarurile grase.
Fixativ pentru par
Cine isi va prepara acest fixativ simplu, poate sa renunte la produsele scumpe de styling.
Ingrediente:
- 250 ml apa
- 1 lingurita de miere
- putin otet
- ulei aromat la alegere.
Se incalzeste apa, apoi se adauga mierea si otetul. Pentru parfum se pot pune cateva picaturi de ulei aromat. Se aplica solutia pe parul spalat si se lasa sa se usuce. Nu se va folosi alta lotiune de clatit inainte.
Sampon uscat pentru par
Daca nu aveti timp sa va spalati pe cap, puteti apela la acest sampon uscat. Parul va avea un aspect proaspat si miros placut.
Ingrediente:
- 100 g pulbere de radacina de violete
- 25 g pulbere de acid silicic
- 25 g boboci de trandafiri uscati
- 1 saculet de panza.
Se amesteca bine cele doua feluri de pulbere apoi se introduc bobocii de trandafiri in saculet, acesta se inchide si se trece de mai multe ori peste el cu facaletul. Se adauga apoi amestecul de pulbere. Samponul uscat se aplica pe par, se lasa o vreme sa actioneze, iar apoi se indeparteaza prin periere, tinand capul aplecat inainte.
Apa de par cu hamamelis si frunze de mesteacan
Frunzele de mesteacan si hamamelisul au efect tonifiant, astringent si antiinflamator. Roinita este dezinfectanta si miroase placut.
Ingrediente:
- 80 ml apa de hamamelis
- 20 ml tinctura de frunze de mesteacan
- 3 picaturi ulei de roinita.
Se dizolva uleiul de roinita in tinctura de frunze de mesteacan. Se adauga apa de hamamelis si se agita totul foarte bine. Se aplica prin masaj la radacina parului dupa fiecare spalare.
Sampon cu ou
Parul uscat este protejat folosind acest sampon. Important este sa retinem ca produsele de intretinere pe baza de ou trebuie folosite cat mai proaspete, deoarece astfel sunt mai eficiente.
Ingrediente:
- 2 galbenusuri
- 1 albus
- 1 lingurita de miere
- 1 lingura ulei de masline
- sucul de la o lamaie.
Se amesteca bine cu telul galbenusurile si albusul, apoi se adauga mierea, uleiul de masline si sucul de lamaie si se amesteca. Se aplica pe parul ud si se maseaza pielea capului. Se lasa sa actioneze putin, apoi se clateste cu grija, fara a face economie de apa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu