Inapoi la natura! Cu cativa ani in urma radeam de mastile cu felii de castraveti, pe care le consideram demodate. Dar de cand factorii de mediu solicita tot mai mult parul si pielea noastra, am inceput sa ne schimbam parerea. Sunt tot mai multi cei care au devenit alergici la substante chimice, iar medicului ii este tot mai greu sa afle care dintre ele declanseaza reactia. Preparandu-ne produse cosmetice din substante naturale vom reduce substantial riscul de alergie. Testati pur si simplu pe o portiune a pielii fiecare substanta in parte pentru a vedea cum o tolerati. Parul are un aspect deteriorat si o culoare neuniforma?
Natura ne pune la dispozitie intreaga paleta a culorilor, de la blondul nordic, trecand prin vapaia parului rosu si castaniul cald, ajungand la misteriosul negru. Vopsele facute exclusiv din plante nuanteaza si coloreaza parul fara sa-l atace si in plus il si hranesc. Iata cum veti obtine nuante de rosu, castaniu, negru si blond:
1. Coji de nuca pentru parul castaniuNatura ne pune la dispozitie intreaga paleta a culorilor, de la blondul nordic, trecand prin vapaia parului rosu si castaniul cald, ajungand la misteriosul negru. Vopsele facute exclusiv din plante nuanteaza si coloreaza parul fara sa-l atace si in plus il si hranesc. Iata cum veti obtine nuante de rosu, castaniu, negru si blond:
Cojile de nuca transformate in pulbere confera parului o nuanta castanie intensa si un luciu deosebit.
Ingrediente:
- 2-3 cani de coji de nuca pisate
- 1 pensula lata
- putin ulei de plante
- putin otet de fructe
- putina apa fierbinte.
Cojile se dau prin rasnita de cafea pana se transforma intr-o pulbere fina. Apoi se amesteca pe rand cu otetul, uleiul si apa fierbinte, obtinand o pasta care se lasa sa stea 15 minute. Se mai adauga putina apa in pasta si se aplica in mod egal pe parul spalat si zvantat, cu ajutorul unei pensule. Se lasa sa actioneze o vreme la cald, acoperind capul cu o casca de plastic. Se verifica din cand in cand culoarea parului, iar cand s-a obtinut nuanta dorita, se spala bine parul.
2. Efectul colorant al musetelului
O solutie de clatire cu musetel confera parului blond o stralucire naturala. Ea poate fi utilizata frecvent.
Ingrediente:
- putina zeama de lamaie
- 2-3 cani flori de musetel
- 500 ml de apa.
Se pun, in functie de lungimea parului, 2-3 cesti de flori intr-un vas. Se fierbe apa si se oparesc plantele, apoi se mai fierb la foc foarte mic, cu capac, 20 de minute. Se strecoara printr-o sita si se adauga zeama de lamaie. Se spala parul bine, apoi se clateste intr-un lighean umplut cu ceaiul de musetel. Nu se mai clateste cu apa.
3. Henna pentru nuante de rosu
Parul castaniu poate capata o nuanta roscata daca folositi henna. Atentie la aprul deschis la culoare! Parul poate deveni ruginiu sau rosu ca morcovul!
Ingrediente:
- pulbere de henna rosie in functie de lungimea parului
- 1 galbenus
- 1 lingura ulei de plante
- 1 pensula lata
- putina apa fierbinte.
Se amesteca pulberea cu galbenusul si uleiul si se adauga apa fierbinte pana ce amestecul capata consistenta unei paste. Se acopera vasul si se lasa la macerat peste noapte. A doua zi, se spala parul si se zvanta. Se mai adauga apa fierbinte in pasta, pentru ca aceatsa sa poata fi intinsa, si se aplica pe par. Se lasa sa actioneze la caldura, sub o casca de plastic, pana obtineti nuanta dorita. Se mai spala o data parul cu apa calda iar la final clatiti cu apa putin rece.
4. Par negru cu henna
Acest tratament cu henna neagra da parului inchis la culoare un luciu negru matasos.
Ingrediente:
- 1 pachet de pulbere de henna neagra
- 40 ml lapte
- 30 ml apa de trandafiri
- 1 galbenus
- 1 pensula lata.
Se amesteca pulberea cu laptele, apoi se adauga pe rand galbenusul si apa de trandafiri. Pasta se repartizeaza egal cu pensula pe parul spalat si se lasa sa actioneze sub o casca de plastic. Se verifica din cand in cand intensitatea culorii. Cand ati obtinut nuanta dorita, masati o data parul, apoi clatiti cu apa calda din abundenta.
Cum vi se par aceste idei? Le-ati pus la incercare?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu