joi, 5 iunie 2014

Masti faciale pentru micsorarea porilor

Un ten cu pori deschisi aduna toata murdaria ce vine in contact cu fata, iar produsele de machiaj nu reusesc sa netezeasca acest tip de ten, ci inrautatesc situatia, strangandu-se in pori. In afara de o ingrijire meticuloasa, curatare temeinica si hidratare, puteti folosi cateva solutii naturale preparate acasa pentru remedierea acestei probleme, care priveste atat sanatatea cat si estetica pielii. Incercati acasa aceste masti rapide pentru a netezi tenul, deoarece sunt naturale si pline de beneficii asupra pielii. Iata cateva combinatii utile:

1. Masca de castraveti, kiwi si struguri
Dati pe razatoare jumatate de castravete curatat de coaja, 4 boabe de struguri si jumatate de kiwi pasati in blender, si amestecati toate acestea cu miere, cat sa lege compozitia. Aplicati masca pe pielea curata timp de 20 de minute, clatiti cu apa calduta, apoi cu apa rece si folositi la final o crema.
2. Masca cu miere si ou:
- albusul contine multe proteine, colagen si vitamina A, fiind numai bun pentru sustinerea elasticitatii pielii, tratarea leziunilor ei si inchiderea porilor dilatati
- mierea si uleiul de masline hranesc si hidrateaza pielea in profunzime.
Bateti un ou spuma, adaugati o lingura cu ulei de masline si una cu miere, intindeti amestecul pe fata, lasati sa actioneze 20 de minute, apoi clatiti cu apa calduta, apoi cu apa rece si la final aplicati o crema.
3. Masca din cartofi:
- amidonul din cartof absoarbe excesul de sebum, iar sucul lui are proprietati astringente gratie vitaminei C, de patru ori mai multa decat in mere sau pere.
Dati prin razatoare cartoful si intindeti-l pe zonele cu probleme si lasati sa actioneze 15 minute. Intindeti-va, acoperiti parul si puneti un prosop sub cap, fiindca exista riscul ca masca sa se scurga, apoi clatiti cu apa calduta, apoi cu apa rece si la final aplicati o crema.
4. Masca cu suc de rosii:
- sucul de rosii are proprietati astringente, dar si antioxidante asupra pielii.
Decojiti doua rosii coapte si zemoase, taiati-le cubulete si pasati-le in blender. Cu o discheta demachianta, intindeti sucul obtinut pe zonele cu probleme, si lasati sa actioneze 20 de minute. Clatiti cu apa calduta, apoi cu apa rece si la final folositi o crema.
5. Masca de grapefruit si patrunjel:
- zeama de grapefruit este astringenta
- patrunjelul este bogat in vitamina C, antioxidantul natural cel mai puternic
- uleiul de masline hidrateaza pielea si ajuta la netezirea ei
- malaiul exfoliaza, un proces absolut necesar unui ten cu pori dilatati.
Amestecati sucul de la jumatate de grapefruit cu doua linguri de patrunjel tocat marunt, o lingura ulei de masline si trei linguri de malai care sa lege compozitia. Aplicati masca pe fata cu miscari circulare si lasati-o sa actioneze pe fata 20 de minute, apoi clatiti cu apa calduta, apoi cu apa rece si la final aplicati crema care o folositi de obicei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu