joi, 10 iulie 2014

Revista Asul Verde Iulie 2014

In aceasta perioada vremea este foarte schimbatoare: azi e soare, maine ploua. Totusi daca vremea este mohorata asta nu inseamna ca nu ne putem relaxa alaturi de o revista buna, cu multe informatii noi si utile.
A avea abilitatea de a va relaxa cu usurinta sau de a invata sa va relaxati in zilele noastre a devenit o provocare pentru unii si o necesitate pentru marea majoritate. Greutatile psihice puternice care apar dupa 40 de ani cresc riscul imbolnavirii de Alzheimer si dementa senila, in anii tarzii. Ca sa ajunga la aceasta concluzie, cercetatorii de la Universitatea din Goteborg au intreprins un studiu pe 800 de femei, vreme de 38 de ani. La inceput, majoritatea lor aveau probleme psihice sociale legate de greutatile vietii, in numar de 3: somaj, boala, probleme de familie. Dupa 38 de ani, s-a constatat ca pe masura ce motivele stresului au crescut, persoanele respective au facut Alzheimer sau s-au imbolnavit de dementa.
Cu fiecare nou stres riscul bolii a crescut cu 20%. Si cum stresul si suferinta nu pot fi vindecate total, cercetatorii se gandesc la elaborarea unor emdicamente care sa atenueze efectele. Haideti sa vedem cu ce subiecte ne intampina noul numar Asul Verde din iulie (cuptor):
  • Limfomul Hodgkin este un cancer al sistemului limfatic, parte integranta a sistemului imun, si presupune un istoric de infectie cu virusul Epstein-Barr. Temutul si foarte raspanditul cancer limfatic afecteaza mai ales barbatii si persoanele cu varste intre 15 si 35 de ani. Cu ce simptome se confrunta pacientii? Se cunosc factorii de risc care conduc la declansarea bolii? Ce metode de diagnostic se folosesc pentru depistarea bolii? Ce optiuni de tratament au bolnavii cu limfom Hodgkin? Ce alte tipuri de cancer mai apar in sistemul limfatic? In ce consta tratamentul acestei afectiuni? Dr. Mihaela Tevet, medic primar hematologie clinica la Spitalul Colentina ne va raspunde la toate aceste intrebari.
  • Frecventa cancerului localizat la nivelul sistemului limfatic a crescut cu 100% in ultimii 40 de ani. Cercetatorii spun ca de vina este poluarea aerului si a apei, care constituie cel mai important factor de risc in aceasta forma de cancer. Medicina naturala poate face foarte multe in acest domeniu, dar in primul rand poate ajuta la detoxifiere.
  • Jalesul sau salvia de camp este cunoscuta din stravechime, la egipteni, greci si romani. Dacii ii spuneau Salbiela si o foloseau pentru vindecarea tuberculozei, fiind nelipsita si din ritualurile magice. Salvia poate fi folosita atat in tratamentele interne cat si externe
  • Bai in piscina si in mare, lenevire la soare, plimbari...ce fericire sa fii in vacanta! Dar fiecare din aceste bucurii poate fi pandita de o problema de sanatate. Pentru a evita aceste probleme, aveti la dispozitie solutii de la A la Z.
  • Avem nevoie de saruturi pentru inima, pentru suflet dar si pentru sanatate. Trebuie sa stiti ca delicatele declaratii de dragoste facute prin atingerea buzelor intaresc sistemul imunitar, previn infectiile si dau stralucire dintilor.
  • Inainte de a apela la cabinetul de cosmetica sau la interventii estetice ar fi bine sa invatam cum putem sa ne protejam frumusetea fetei si a corpului, evitand obisnuinte ce pot deveni fatale.
  • Concediul se apropie cu pasi repezi. Un moment in care ne dorim mai mult ca oricand ca silueta noastra sa fie cat mai aproape de perfectiune. Exista oare un regim rapid care sa ne asigure un corp tras prin inel, in doar cateva zile, dar fara efecte negative asupra sanatatii? Da, pentru a obtine silueta mult dorita, dieta "Rochita neagra" conceputa de nutritionistul britanic Michael van Straten, este numai buna pentru voi.
  • Chiar si fara kilograme in plus, putem avea un abdomen rotund. Singura solutie este sa ne intarim muschii abdomenului apeland la cele doua solutii pentru un abdomen plat: acasa, la piscina sau in mare.
  • Materii recapitulate de o mie de ori, insomnii, emotii, examenele la care sunt supusi studentii si elevii creeaza asupra lor presiuni. Urmarea: oboseala, descurajare, goluri de memorie, stres...In loc sa mergeti la psiholog, apelati la cateva miscari de gimnastica chinezeasca cu efect imediat.
  • Pielea incretita cu aspect de coaja de portocala, are mai multe cauze si gratie unui test inedit, elaborat de 5 medici, puteti descoperi de unde provine celulita voastra si puteti aplica imediat un program pentru disparitia ei.
  • Rugaciunea este datatoare de viata. Se pare ca si in om exista o energie asemanatoare cu energia ascunsa in atom. Aceasta energie nu se declaneaza decat prin rugaciune, ca printr-un centru de radiatie activa. Daca suntem atenti la acest fenomen, ne putem da seama ca Cel care ne-a spu in Evanghelie "Eu sunt viata!" n-a vorbit doar ca un mistic, ci si ca un desavarsit cunoscator al fiziologiei omului.
  • Alte subiecte: Iulie "Unde sa fugim de-acasa?" - Sfaturi pentru o vacanta de vis; Arta de a...simti; Despre alimente si medicamente; Tratamente cu bere; Gimnastica pentru gat frumos; Din gradina, in farfurie - feluri cu legume proaspete; Lungul drum al mortii catre viata; Relaxare prin automasaje; Iubirea trainica, in intrebari si raspunsuri; Leacuri arhaice din Carpati (III); Preparate din Sanziene; Animalele au trasaturi omenesti; Antologia leacurilor de sanatate - Litera G, H; Iulie - Zodiacul sanatatii.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu