sâmbătă, 20 septembrie 2014

Cum scapati de colacei - solutii pentru o talie subtire!

Multe femei acumuleaza grasime in zona abdomenului si majoritatea s-au obisnuit cu asta, consolandu-se cu ideea ca au o constitutie tip mar, care le ingroasa talia indiferent ce ar face. Intr-adevar, grasimea din aceasta zona este mai greu de dat jos si cedeaza cel mai greu la dieta si exercitii fizice. Dar un stil de viata complet sanatos va aduce in cele din urma, rezultatele dorite si va ajuta sa le pastrati timp indelungat.
Colacelul de grasime nu-i doar o problema estetica ci este o bomba cu ceas pentru sanatatea voastra. Stratul adipos din zona taliei creste foarte mult riscul de deces cauzat de boli cardiovasculare, dezvoltarea de cancer la san, dementa sau cancer colorectal.
De ce se ingroasa talia?
Poate ca semanati cu mama la conformatie, dar bagajul genetic nu este singura cauza a aparitiei si dezvoltarii stratului de grasime din talie. Iata care sunt celelalte cauze:
1. Obiceiurile alimentare din copilarie - 80% din persoanele mature afectate de obezitate au avut inca din copilarie, probleme cu kilogramele in plus. Iar asta, din cauza unui comportament alimentar gresit inainte de adolescenta, moment in care celulele grase ajung la maturitate.
2. Prin hormonul sau, cortizolul, stresul face ca toate caloriile neconsumate din organism sa se transforme in strat adipos directionat catre abdomen.
3. Dezechilibrul hormonal - cand nivelul de estrogen scade, grasimea este directionata catre zona abdominala.
4. Alimentatia nepotrivita - in special grasimile trans din uleiul partial hidrogenat, cresc stratul de grasime din jurul taliei. La fel se intampla cu consumul sustinut de alcool, care da de lucru ficatului atat de intens, incat acesta din urma nu mai poate metaboliza grasimile. Reduceti aportul de grasimi trans din alimentatie evitand margarina, alimentele prajite, inghetata cu anumite arome (cirese, vanilie, cocos, caramel), popcornul facut la microunde, produsele de patiserie si semipreparatele.
5. Lipsa miscarii
Sedentarismul nu da rezultate bune nici macar in combinatie cu o dieta stricta, pentru ca nu veti reusi sa slabiti cu adevarat, ci doar sa pierdeti din masa musculara. Depozitele de grasime se topesc cel mai greu atunci cand vreti sa slabiti. Cele mai bune antrenamente pentru aceasta zona a corpului sunt exercitiile pentru abdomen, dansul, inotul, alergarea usoara.
Sa stiti ca exista si falsul colacel, generat de cauze precum balonarea (talia este ingrosata de umflarea abdomenului, nu de un strat de grasime) sau postura incorecta. Din fericire cu un pic de autocontrol, acest fals colacel poate fi eliminat cu usurinta.
Iata ce alimente va ajuta sa aveti o talie subtire:
- avocado contine grasime mononesaturate (se recomanda jumatate de fruct pe zi)
- ciocolata neagra si untul de arahide (cu moderatie ca inlocuitori pentru variantele clasice ale acestor alimente) ajuta la topirea grasimii de pe talie tot datorita grasimilor mononesaturate pe care le contin
- fructele si legumele proaspete sunt bogate in fibre si contin zaharuri naturale, astfel digestia si nivelul de zahar din sange se regleaza
- alimente bogate in vitamina C (citrice, patrunjel, broccoli, conopida, pepene, spanac, rosii, busuioc, cimbru) ajuta la buna functionare a sistemului digestiv si la arderea grasimilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu