joi, 11 septembrie 2014

Remedii simple contra palpitatiilor

Uneori, inima va bate asa de tare, incat aveti senzatia ca sare din piept. Cauza ar putea fi o problema medicala, un atac de panica sau anxietatea provocata de un eveniment stresant. Bataile in plus ale inimii sunt normale si prezente in viata fiecaruia dintre noi, iar de multe ori le avem fara a ne da seama de prezenta lor. Cand acestea se repeta si sunt destul de intense, trebuie sa mergeti la medic, deoarece ele pot fi simptomul unei afectiuni cardiace sau tiroidiene ori al deficientei de calciu. Dincolo de cauzele medicale, palpitatiile apar si la persoanele care consuma alcool, cafea si produse ce contin cofeina, iau medicamente fara prescriptie medicala, au un stil de viata lipsit de odihna si plin de stres emotional. Inainte de a merge la cardiolog, incercati remediile de mai jos (niste remedii vechi naturiste):
1. Consumati ceai de levantica
Ceaiul se consuma in special seara, inainte de culcare: se prepara o infuzie dintr-o lingura cu flori de levantica la 250 ml de apa fiarta . 
Puteti folosi si ulei volatil de lavanda: pe un cub de zahar sau pe o lingurita cu zahar tos, se pun 3-4 picaturi de ulei volatil de lavanda. Se consuma de preferinta cu doua ore inainte de culcare. 
Uleiul de lavanda poate fi adaugat si in baia de seara, avand un efect linistitor, ce induce starea de relaxare.
2. Beti ceai calmant cardiac de la Plafar: se prepara o infuzie dintr-o lingura cu planta la o cana cu apa clocotita. Nu se consuma mai mult de o cana din acest ceai, deoarece are in compozitie radacina de valeriana, care nu este indicata in cantitati mari.
3. Pregatiti un cocktail linistitor: amestecati 4 linguri cu menta, 4 cu galbenele, 4 cu roinita si 2 cu radacina de valeriana. Luati 3 lingurite din acest amestec si puneti peste el o cana cu apa clocotita. Se lasa la infuzat o ora, se indulceste cu o lingurita de miere sau extract de stevie si se bea ori de cate ori bataile inimii se intensifica.
4. Faceti baie cu extracte de plante
O baie calda inainte de a va baga in pat s-ar putea sa fie de ajuns pentru instalarea unui somn bun si sa va scape de palpitatii. In contact cu apa calda, extremitatile corpului beneficiaza de o vasodilatatie si o circulatie sangvina periferica mai bune. Astfel, temperatura corpului se regleaza, iar voi va veti simti mai relaxati, iar somnul va fi odihnitor.
5. Beti suficiente lichide
Deshidratarea accentueaza starea de oboseala. E recomandat sa beti cel putin 8 pahare cu lichide pe zi, incluzand laptele, sucurile de legume sau de fructe, cafeaua si ceaiul.
6. Radeti mai mult: este o metoda rapida prin care eliminati stresul. Vizionati un film de comedie sau filmulete hazlii.
7. Luati-va un animal de companie
Studiile au aratat ca atunci cand petreceti mai mult timp cu un animalut, reduceti stresul si, implicit, tensiunea arteriala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu