luni, 20 octombrie 2014

Bila lenesa, activata cu plante

Fierea produsa de colecist trebuie sa ajunga in intestinul subtire imediat dupa masa, prin canalul biliar, rolul ei fiind de a participa la digestia grasimilor. Cand exista grasimi in intestin, dar vezica nu elibereaza bila, apare dischinezia (apare cand acest organ micut isi face treaba mult mai anevoios decat ar fi bine pentru organism). Problema poate sa se declanseze din pricina pietrelor la bila, dar si din alte cauze si se manifesta prin greturi, uneori balonari, gust amar, dureri in partea dreapta a abdomenului sau chiar migrene.
Remedii naturale cu efect rapid
Anghinare - se pare ca dintre toate remediile, e cea mai eficienta cand vine vorba de problemele colecistului, pe care le inlatura datorita principiilor amare cu rol de evacuare a bilei. Puteti preveni formarea pietrelor si aparitia crizelor dureroase daca beti zilnic 500 ml infuzie dintr-o lingura cu planta sau daca o luati sub forma de tinctura sau capsule.
Cicoarea face minuni in cazul digestiei dificile daca luati cu putin timp inainte de mesele principale o jumatate de lingurita cu pulbere.
Papadia - 20 de picaturi de tinctura de doua ori pe zi, dimineata si seara, atenueaza simptomele neplacute si regleaza activitatea vezicii biliare.
Cartof - timp de trei saptamani, beti zilnic 100-200 ml de suc de cartofi.
Salvia - infuzia mareste secretia bilei si are efect usor sedativ.
Amestec de tincturi - cate zece picaturi de menta, anason si fenicul, de trei ori pe zi, inaintea meselor principale.
Rostopasca - 20 de picaturi de tinctura de doua ori pe zi sau 300 ml de infuzie obtinuta din trei lingurite cu planta, se bea de-a lungul zilei.
Ar fi bine sa mancati alimente usoare (fructe, legume, carne slaba, iaurt, branza de vaci) si sa evitati sosurile, maioneza, carnea grasa, tocaturile, prajelile). Totodata trebuie sa spuneti nu sedentarismului si sa va apucati de facut miscare.
In plus o lingura cu ulei de masline extravirgin luata dimineata pe stomacul gol este de ajutor in tratarea dischineziei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu