Inainte de orice trebuie sa folosim plante imunostimulatoare, care cresc rezistenta organismului in lupta cu infectia herpetica. Se pot folosi extracte de echinaceea (tinctura, capsule, suc proaspat), ulei de chimen negru, tinctura de propolis in cure de 21-30 de zile. Pot fi administrate si extracte de astragalus, schizandra, agaricus. Gemoterapia ce extracte din muguri de catina, muguri de porumbar, mladite de maces, muguri de ulm, administrate in cure de 1-2 luni, este si ea foarte utila si poate preveni recidivele.
Plante care merg la sigur
Cel mai important este sa luati masuri din prima clipa cand simtiti ca herpesul e pe cale sa erupa. Tamponati local cu tinctura de propolis sau cu ulei volatil de roinita, aplicati gheata si neaparat apelati la un remediu cu administrare interna. Cele mai puternice tratamente naturiste impotriva herpesului administrate intern, sunt:
- uleiurile esentiale de tea-tree
- cimbru
- cuisoare
- geranium
- lamaie
- eucalipt.
Local pot fi utilizate creme si geluri care contin aloe vera, musetel, tataneasa, propolis, rostopasca, galbenele. O alta planta deosebit de eficienta in caz de herpes este roinita (melissa), care poate fi administrata intern (ceai, tinctura) sau local (ulei esential, tinctura).
Remediile homeopatice sunt eficiente
Lipsita de efecte adverse, homeopatia va pune la dispozitie multe variante de tratament care va ajuta sa preveniti recidivele sau daca acestea apar totusi, sa fie mult mai usoare. Tratamentul trebuie prescris de specialist, mai ales ca remediile au denumiri complicate si greu de retinut. In caz de herpes, cele mai bune alegeri sunt:
- Capsicum
si
- Rhus toxicodendron.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu