marți, 7 octombrie 2014

Leacuri din coji de legume si fructe



Obisnuim sa le numim deseuri menajere, insa cojile sunt adevarate remedii, pe care noi femeile, e ignoram. De exemplu foile uscate de ceapa galbena sunt folosite la vopsitul oualor in galben iar cele de ceapa rosie, macerate in apa 5 zile, sunt bune la colorarea borangicului si oualor in portocaliu inchis. Haideti sa vedem ce efecte au cojile asupra sanatatii:
Coaja de portocala previne cancerul si cosurile
Taninurile continute de coaja de portocala preintampina aparitia cosurilor si intarzie imbatranirea pielii. Este recomandat ca de 1-2 ori pe saptamana sa faceti baie cu apa calduta in care ati pus cojile de la un kilogram de portocale.
Stratul alb dinte coaja si pulpa fructului este plin de flavonoide, antioxidanti si inhibitori ai celulelor canceroase. In plus, coaja de portocala stimuleaza activitatea vezicii biliare si a pancreasului, combate febra, intareste imunitatea, distruge unele bacterii. Avand in vedere ca pe suprafata cojii de portocala se gasesc conservanti si pesticide, aveti grija ca tara de provenienta a fructelor sa fie cat mai apropiata (Grecia, Turcia).
Coaja de banana atenueaza depresia
Coaja de banana contine potasiu si antioxidanti care o transforma intr-un excelent regenerator al pielii. Masati-va cu partea interioara a cojii de 2-3 ori pe saptamana, inainte de dusul de seara. In plus, are calitatea de compresa antihematom. Pusa pe vanataie, tot cu partea interioara, grabeste vindecarea. Fiarta 10 minute in 500 ml de apa, coaja de banana are si ale proprietati benefice. Beti zilnic cate o cana din apa in care ati fiert coaja de banana ca sa va feriti de pericolul cataractei. Extractul de coaja de banana contine o cantitate considerabila de serotonina, benefica pentru atenuarea depresiei.
Coaja de cartof alina reumatismul
Spalati bine cartofii inainte de a-i folosi, deoarece cojile sunt foarte bune. Coaja de la 3 cartofi, fiarta intr-o cana cu apa timp de 10 minute, are efecte benefice (cate 2-3 cani pe zi): antireumatice, antitumorale, antiinflamatoare, remineralizante. Ce a ramas dupa ce ati strecurat puteti folosi sub forma de cataplasma calda antireumatica si cicatrizanta.
Coaja de rosie apara inima de infarct
Nu trebuie sa faceti nimic in mod special, ci doar sa mancati intotdeauna rosiile cu tot cu coaja, pentru ca acolo se afla substantele care ajuta la scaderea tensiunii arteriale si a nivelului de colesterol rau. Tocmai de aceea persoanele care consuma rosiile astfel chiar si in mancare, sunt aparate impotriva accidentelor vasculare, infarcturilor si altor boli de inima. Daca aveti calculi biliari sau renali, urmati acest tratament: mancati in fiecare zi pielita de la 3 rosii maricele si bine coapte, ca atare sau combinate cu putin ulei de masline si zeama de lamaie. Tratamentul se tine pana ce simptomele dispar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu