luni, 27 octombrie 2014

Perturba laptele detoxifierea?

Nu lactoza (zaharul din lapte) provoaca alergia la lapte, ci proteinele. Cu alte cuvinte, aveti intoleranta la lactoza, alergie la proteinele din lapte sau ambele. Aceasta inseamna ca, de multe ori, intoleranta la lactoza si alergia la lapte sunt asociate. De aceea se recomanda sa evitati laptele din acelasi motiv pentru care se recomanda si evitarea graului. Daca sunteti sensibili la proteinele din lapte, sistemul imunitar le considera toxine, iar anticorpii se ataseaza de acestea formand un complex imun pe care ficatul trebuie sa-l detoxifice si nu se mai ocupa de celelalte toxine. Pentru ca detoxifierea sa fie mai eficienta trebuie sa reducem cantitatea de toxine pe care le mancam sau le bem, pentru a-i permite ficatului sa se concentreze asupra toxinelor deja prezente in organism.
Mai mult, laptele neecologic poate contine urme de hormoni si antibiotice, de pesticide sau de fertilizatori din nutretul cu care sunt hranite vitele, iar aceste toxine trebuie, la randul lor, detoxificate de catre ficat.
Desigur, cei mai multi dintre noi am fost invatati inca din copilarie sa credem ca laptele este un aliment necesar si minunat. Asa ca poate parea surprinzator ca jumatate din populatia lumii, de exemplu chinezii si africanii, pot supravietui, chiar inflori, fara el. Laptele este o sursa importanta de calciu si de alte substante nutritive, insa consumul de lapte nu este singura sau cea mai buna metoda pentru o nutritie optima. In timpul detoxifierii ficatului, alte alimente vor fi sursa voastra de calciu, precum semintele, arahidele si fasolea.
Laptele este prezent in majoritatea tipurilor de branza, smantana, iaurt, unt si este ascuns in tot felul de alimente. Este, uneori, numit proteina lactica, zer sau cazeina, care este tipul predominant de proteina din produsele lactate. Foarte multe alimente contin lapte, de la paine si fulgi de cereale, pana la alimentele preambalate si chipsuri.
Produse lactate de evitat in timpul detoxifierii:
- lapte (inclusiv de capra si de oaie)
- branza
- smantana
- unt
- iaurt
- inghetata
- bauturi probiotice
- alimente care contin lapte
- zer/cazeina.
In schimb puteti consuma urmatoarele alternative la produsele lactate:
- lapte de orez, migdale, quinoa sau de soia
- lapte, unt sau smantana de cocos
- iaurt de soia
- unt din seminte de dovleac
- ulei vegetal nehidrogenat
- pasta de caju (produsa prin amestecarea nucilor de caju cu lapte de orez)
- oua.
Daca va simtiti mai bine dupa o anumita perioada fara produse lactate si va simtiti mai rau cand le reintroduceti in alimentatie, retineti ca exista numeroase alternative delicioase, cum ar fi anumite inghetate, branza de soia si unt din seminte de dovleac.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu