vineri, 7 noiembrie 2014

Scapati rapid de starile de greata

Cu starile de greata se confrunta mai des femeile decat barbatii si nu este vorba doar de greturile din timpul sarcinii, ci de frecvente stari de indispozitie digestiva, ce apar indeosebi dupa masa ori in perioadele foarte stresante. Un excelent remediu antigreata este carbunele activat, cunoscut inca din anii 1800, cand era utilizat pentru capacitatea sa de a absorbi toxinele din corp, inlaturand starile de voma cauzate de intoxicatii alimentare si otraviri. Se gaseste sub forma de tablete sau pudra, iar formula cea mai eficienta pentru calmarea starilor de greata e mixtura obtinuta din 1-2 linguri cu pudra de carbune inmuiata in putina apa.
Inghititi aceasta mixtura si apoi beti un pahar mare cu apa plata. Daca va vine sa vomitati si chiar ajungeti sa o faceti, atunci repetati procedura, incercand cu alta doza de mixtura. Carbunele activat inlatura balonarea, scade colesterolul si calmeaza arsurile gastrice, dar nu se foloseste in timpul unui tratament medicamentos sau in caz de leziuni ale tractului gastrointestinal.
Mai puteti incerca sa muscati dintr-o lamaie. E o metoda mai ciudata, dar ia greata imediat: taiati pe lung o lamaie in 4-6 felii (ca pe pepene). Infingeti-va dintii, si pe cei de sus, si pe cei de jos, in partea cu pulpa si apoi inchideti gura, astfel incat coaja bucatii de lamaie sa ramana in afara gurii. Soarbeti usor sucul lamaii, fara sa deschideti gura. Repetati cu alta felie, daca e nevoie. 
Va ajuta sa va reveniti si spalatul pe fata cu apa rece.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu