sâmbătă, 25 aprilie 2015

Ce înseamnă bain marie, procedeul care stă la baza pateurilor Scandia Sibiu

Mai nou, învățăm un termen pretențios în reclame: procedeul bain marie prezentat în reclama Scandia Sibiu numai că înseamnă mai exact acest procedeu?
Ultimele pateuri Scandia urmează o reteta care nu contine E-uri, pentru a veni in intampinarea romanilor care sunt preocupati de sanatateea alimentelor consumate, de dieta si de propria greutatea.

Noile retete de pate-uri nu contin aditivi, E, coloranti sau conservanti. Reteta este realizata dupa metoda traditionala de sterilizare, prin procesul de bain-marie, sau fierberea in abur a recipientului ermetic inchis. Pate-urile sunt realizate din ficat integral de pui, porc, gasca, rata sau curcan dupa o reteta din 1922, preparata de Josef Theil, cel care a deschis fabrica Scandia Sibiu.

În concluzie, bain marie e o metodă de sterilizare constituită în fierberea în abur a recipientului ermetic închis. Prin acest procedeu pateurilor vor rezista mai mult fără adaos de conservanți.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu