vineri, 26 august 2016

Prima Casă 2017 - a fi sau a nu fi

Sunt ca și mulți dintre voi, cu urechea ciulită la tot ce se mai aude de programul Prima Casă. Anul acesta a fost o avalanșă de dosare, o imbecilitate din partea guvernului și a băncilor coroborată cu rânjetul malefic al agenților imobiliari și al proprietarilor care lucrează mână în mână la creșterea artificială a prețurilor la apartamente (mai ales la cele vechi).
Nu îmi doresc un cutremur, Doamne Ferește, dar o catastrofă i-ar trezi pe toți, și tot ce înseamnă sistemul imobiliar ar primi o lovitură dură și corectă.

Ce se mai aude de Prima Casă?

Teoretic mai sunt câteva fonduri dar sunt ascunse pe la câteva bănci care o dau totuși că nu sunt fonduri
Guvernul lucrează din plin la o strategie pe termen lung. Zic ei, că actualul format e depășit și și-a îndeplinit scopul. De asemenea, și-au dat seama că șmecherii au access la programul Prima Casă deși nu ar trebui. Și astfel Guvernul are idei de a crește nivelul procentual al avansului de la 5% la undeva 15% - 20%.


Din septembrie 2016 s-ar mai vira niște fonduri la programul Prima Casă cât să ajungă până la finalul anului. Dar dacă nu aveți dosarul la bancă și apartamentul pregătit pentru contract, nu vă faceți iluzii. Fondurile astea ajung pentru cei cu dosarele blocate, că deh, ei au întâietate.

Mai așteptăm câteva zile până pe 1 Septembrie când vom primi știri din partea Guvernului.

Prognoza mea: Programul Prima Casă 2017 va fi în picioare cu același condiții. Știți de ce? Pentru că e an electoral.

Update 31 august 2016:
- suplimentări în luna septembrie confirmate de Ministerul Finanțelor cât să ajungă pentru dosarele existente dar nu și altele
- din octombrie o noua strategie, așa zis un proiect pe 5 ani

Update 10 septembrie 2016
- suplimentări mai vedem din octombrie, confirmate chiar de bănci
- strategia pe termen lung amânată pentru 2017.

Update 22 septembrie 2016
- Ministrul Finanțelor a anunțat că în maxim 2 săptămâni fondurile se vor acorda băncilor.

Update 26 Octombrie 2016
- am primit mesaj de la BCR: fondurile Prima Casă au fost epuizate!!

Update 38 Octombrie 2016
- Guvernul lucrează și tot lucrează la strategia pe termen mediu a programului Prima Casa 2017 iar printre soluții se numără: avans de 5% pentru locuințe noi, 10% pentru locuințe vechi.

Update 11 Noiembrie 2016
- Reprezentanții Guvernului au declarat că se lucrează în continuare la Prima Casă 2017. Atenție: se vor putea lua credite Prima Casă fără avans.

Update 26 Noiembrie 2016
- Ministerul Finanțelor suplimentează încă o dată fondurile pentru Prima Casă. Întâietate, au bineînțeles, cei care au dosarele în lucru. Nu vă faceți speranțe mai, în maxim o săptămână fondurile alocate se vor epuzica


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu