duminică, 18 septembrie 2016

Rolul jocurilor pe dispozitive electronice

Îmi aduc aminte de gimnaziu și liceu când textele argumentative erau o pacoste. A explica ceva în 200 de cuvinte sau 2 pagini o idee despre care nici tu nu îi găsești răspunsul pare a fi o povară. Dar cu timpul îți dai seama de niște chestii și experiența își spune cuvântul.
Am prins pionieratul în primele jocuri pe telefon. Câți dintre voi vă mai aduceți aminte de jocul Snake pe telefoanele Nokia 3110? Sau despre jocurile de strategie Age of Empires sau Starcraft?
Sunt zeci de jocuri care au făcut furori la timpul lor și încă mai fac și ca orice lucru asupra căruia reflectăm ne-am pus problema care este rolul acestor jocuri pe dispozitive electronice (telefon, calculator, tabletă) în educația copiilor?
Un rol foarte important zic eu.


1. Cât sunt în creștere, creierul copiilor trebuie la fel să evolueze. Atât timp cât e pus la contribuție va crește sănătos. Deocamdată lăsăm la o parte efectul nociv asupra vederii care poate fi evitat prin pauze de la calculator și un timp maxim de 2-3 ore în fața dispozitivului.

2. Depinde și ce joc. Super Mario te punea în poziții de a lua decizii importante și într-un timp scurt. Dar nu numai Super Mario. Cam în toate jocurile există un deadline. Și luați aminte, de deadline-uri veți da cu capul toată viața.
La Fifa în afara de ați exersa dexteritatea nu văd cum ai ajuta creierul. De altfel, și un jucător profesionist de fotbal nu are un coeficient extraordinar pentru a excela în profesia sa.

3. Limba engleză. Copilul tău va îmbina joaca cu învățatul unei limbi străine. E de cunoscut faptul că majoritatea au învățat limba engleză din jocuri sau din filme

Vă las pe voi să continuați acest text argumentativ....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu