marți, 10 ianuarie 2012

Dieta de slabire cu fructe de evitat

Desi fructele au numeroase calitati nutritionale nu dau satietate si consumate in exces mai mult de 500 g  pe zi, acestea ingrasa. Chiar daca sunt naturale si sanatoase, nu trebuie considerate alimente de baza in dieta ci trebuie folosite pe baza de gustare sau chiar desert. O asociere recomandata a fructelor pe post de desert ar fi acea combinatie dintre fructe, cereale si fainoase . De ce? Deoarece aceasta combinatie duce la o absorbtie mai lenta a glucidelor din acestea, deci vor ingrasa mai putin. Fructele proaspete se pot adauga la micul dejun in laptele cu cereale, in iaurtul cu cereale, in inghetate si prajituri. Asadar dieta pe baza de fructe este dezechilibrata si gresita din punct de vedere nutritional. Chiar daca duce la scadere ponderala, aceasta se face prin pierdere de masa musculara si apa si nu prin pierderea depozitelor de grasimi. Pentru ca nu contine proteine cura de slabire cu fructe determina afectarea functionarii normale a sistemului nervos si imunitar, oboseala si cresterea sensibilitatii la infectii.
Diminuarea masei musculare incetineste eficienta si consumul de calorii al organismului determina fie mentinerea greutatii   cu un aport alimentar redus fie ingrasarea rapida atunci cand se revine la alimentatia normala.Dar pentru cateva zile (intre 1 si 3 zile maxim) se pot folosi in alimentatie doar fructe si asta doar pentru detoxifierea organismului dupa o perioada de ospat culinar cu multe mancaruri greu de digerat. Si in general dietele drastice si dezechilibrate  au efect de slabire rapida pe moment, dar pun in pericol echilibrul ponderal si favorizeaza aparitia efetului de yo-yo. Pentru cei care vor sa slabeasca 1-2 fructe pe zi sunt suficiente
 MIT: nici un fruct si nici un alt aliment nu are puterea de a topi si arde depozitele de grasime. Doar prin alimentatie echilibrata si sport regulat se poate reusi acest lucru.
SFAT: Aveti o alimentatie echilibrata si diversificata, mancati de 3 ori pe zi si doua gustari sanatoase intre mese la alegere (ex: un fruct,  o mana de nuci/migdale/caju/arahide), includeti in fiecare zi  1-2 cani de ceai neindulcit, nu sariti peste nici o masa, luati micul dejun pana in ora 10, nu mancati cu 4 ore inainte de culcare si o data pe saptamana savurati desertul preferat:). Nu uitati ca suntem ceea ce mancam. Este greu sa respectam aceste lucruri si sa reusim sa mancam mai sanatos ori din caza lipsei de vointa, ori din cauza celor din jur dar cu putina perseverenta se poate reusi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu