miercuri, 11 ianuarie 2012

Remedii naturiste pentru varice

Tinctura pentru uz extern: se amesteca 10 picaturi de tinctura de arnica cu 20 de picaturi de tinctura de galbenele, 20 de picaturi de tinctura de castan, 20 de picaturi de tinctura de tataneasa si cu amestecul obtinut se ung locurile cu probleme de 2 ori pe zi dimineata si seara.
Tinctura pentru uz intern: se amesteca 30 picaturi de tinctura de castan cu 15 picaturi de tinctura de coada soricelului, 5 picaturi de tinctura de arnica iar din amestecul rezultat se iau 20 de picaturi diluate in 100 ml de apa, de 3 ori pe zi inainte de mancare.
Infuzie: se amesteca o lingurita flori de castan cu o lingurita de flori de paducel, o jumatate de lingurita de flori de arnica, o lingurita de flori de coada soricelui si se opareste in apa clocotita dupa care se lasa 8 minute la infuzat. Se beau 3 cani pe zi dupa o jumatate de ora dupa mancare.
Alte sugestii pentru cei care au varice ar fi:

- sa nu stati in picioare sau pe scaun  pentru prea mult timp
- sa dormiti cu picioarele intr-o pozitie buna, ideal ar fi ca atunci cand dormiti sa va puneti ceva sub picioare care sa le tina mai sus de nivelul inimii
- sa consumati alimente nutritive
- sa evitati sa purtati tocuri inalte
- sa evitati hainele care sunt prea stramte
- si nu in ultimul rand sa nu uitati sa faceti sport.
Varicele nu sunt o boala grava dar sunt foarte deranjante in special pentru femei pentru ca strica frumusetea picioarelor.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu