Avand in vedere ca ne aflam intr-o periodada destul de friguroasa, multe persoane nu pot sau nu au grija sa se fereasca de frigul crunt de afara.
Degeraturile sunt ulcere superficiale ale pielii care apar atunci cand o persoana este expusa in mod repetat la frig, degeraturile implica totodata si distrugerea tesutului. Factorii care contribuie la aparitia degeraturilor sunt: in primul rand frigul apoi purtarea unor haine neadecvate sau ude dar si slaba circulatie a sangelui. Slaba circulatie a sangelui poate fi cauzata de imbracamintea si incaltaminte stramta, oboseala, fumatul, anumite medicamente, consumul de alcool, sau boli precum diabetul zaharat care afecteaza vasele de sange. Cand aveti degeraturi este bine sa nu atingeti obiecte reci sau fierbinti ci sa pastrati calda zona afectata.
Iata cateva retete naturiste pentru tratarea degeraturilor:
1. se face masaj local cu ulei de catina de 2 ori pe zi.
2. se face o cataplasma cu ceapa coapta la cuptor: fara a se curata se lasa la copt, apoi se lasa la racit, se curata si se aplica pe locul afectat dupa care se panseaza.
3. se pune la fiert 5 minute in 250 ml de apa, 2 linguri de planta uscata de coada calului. Se lasa 15 inute la infuzat, s strecoara si se pun comprese pe locul afectat.
4. tinctura de galbenele: se amesteca 20 g de flori de galbenele cu 100 ml de alcool de 70-90 grade, se lasa la macerat timp de 10 zile, se strecoara dupa care se aplica comprese locale cu 1 lingura de tinctura diluata in apa fiarta si racita sau in apa distilata (are actiune antiseptica, stimuleaza circulatia periferica si refacerea tesuturilor).
5. crema de galbenele: se amesteca 1 lingura de suc de galbenele cu 2 linguri de unt, se amesteca bine pana se omogenizeaza si se unge locul afectat.
6. se fierb 2 linguri de planta uscata de galbenele in 250 ml de apa timp de 5 minute, se lasa 15 minute la infuzat, se strecoara si se aplica comprese locale.
7. se storc 3 lamai iar cu sucul se unge locul afectat de 4 ori pe zi.
8. se pune la fiert 45 de minute o telina cu tot cu frunze si radacina in 2 litri de apa. Cand se mai rceste putin cat sa fie calduta apa se tin partile de gerate timp de 10 minute, dupa care se poate reincalzi si se foloseste de 3 ori pe zi.
9. se rade 1 morcov si se pune pe locul afectat.
10. se strivesc frunze de varza si se pun pe locul afectat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu