miercuri, 25 aprilie 2012

Principii in dieta sanatoasa ale Dr. Oz si trucuri pentru a va imbunatati sanatatea

Alegeti eleganta in locul fortei - luptele dietetice sunt castigate nu atunci cand munciti din greu ci atunci cand munciti inteligent.
Automatizati-va planul alimentar - antrenati-va timp de 14 zile facand alegerile corecte, va veti reprograma corpul astfel incat nu va trebui niciodata sa stati cu grija mancarii.
Amintiti-va ca talia este mai importanta decat greutatea - grasimea abdominala este unul dintre cele mai corecte indicii ale factorilor de risc asociati obezitatii. Renuntati la cantar in favoarea centimetrului de croitorie.
Cunoasteti-va corpul - intelegeti frumusetea si sanatatea organelor dumneavoastra interne pentru a putea aprecia modul in care le puteti influenta.
Ramaneti satisfacut - pentru a slabi, trebuie sa mancati.
Aduceti ajutoare - stabiliti-va un partener printre prieteni, rudele dumneavoastra sau un amic pentru a va fi  mai usor in dieta.
Stiti ca este in regula sa faceti greseli - daca va intoarceti rapid pe drumul cel drept nu va trebui s mergeti prea mult pe cel gresit.
TRUCURI pentru  a va imbunatati sanatatea si pentru a va transforma dieta zilnica:
- consumati zilnic o lingura cu varf de seminte macinate (de in, dovleac, floarea-soarelui, susan, canepa) sau o lingura de ulei de seminte presate la rece.
- consumati o portie de fasole, linte, quinoa, tofu (soia) sau legume cu seminte
- consumati fructe proaspete precum mere, pere, banane, fructe de padure, pepeni sau citrice (cate unul din aceste fructe sau un mix de fructe preparand o salata de fructe adaugand si putina scortisoara macinata)
- consumati o portie de cereale integrale precum orez, mei, secara, ovaz, grau, quinoa (ca atare sau in produse de panificatie si paste)
- consumati legume verde-inchis, legume cu frunze sau radacinoase de exemplu morcovi, cartofi dulci, broccoli, macris de balta, spanac, fasole pastai, mazare si ardei
- beti apa cand va este sete, sucuri fresh preparate acasa diluate in putina apa, ceaiuri de plante sau de fructe
- consumati alimente integrale, organice, crude cat mai mult posibil
- luati zilnic suplimente cu multivitamine, multiminerale si 1000 mg de vitamina C
- evitati pe cat posibil alimentele prajite, arse sau usor rumenite, grasimile hidrogenate si excesul de grasimi animale
- evitati orice forma de zahar, alimentele albe, rafinate sau procesate cu aditivi chimici si reduceti la minimum consumul de alcool, cafea - (cel mult o bautura alcoolica pe zi).
La inceput pare greu sa renuntati la multe din alimentele nocive dar pas cu pas va veti da seama ca va este bine si chiar nici nu o sa tenteze sa incercati. Va zic din experienta ca apoi nici nu veti vrea sa incercati o data ce ati renuntat si ganditi-va ca o data ce ati renuntat nu stricati ce ati construit bun pana atunci.
  De exemplu eu din anul 1 la facultate (am avut si o motivatie sa renunt la multe din alimentele nocive pentru organism, capatasem o acnee vulgara dar acum dupa atata timp pielea mea este curata si arata foarte bine) am renuntat la cartofi prajiti, cipsuri, bere, la orice tip de suc din comert, margarina, prajeli, rantasuri, mananc carne de porc numai de Craciun, carne de miel doar de Paste in rest carne de pui, de curcan, de peste ori de cate simt nevoia si de iepure atunci cand imi mai da bunica;)), cel mai greu imi este sa renunt la dulciuri(singurul meu pacat) - un timp am renuntat doar la cele din comert si mancam doar din cele facute acasa acum ma rezum la o prajitura casei cu mocacino, inghetata si cand am pofta de ceva mai concentrat un baton mars;)) in rest doar dulciuri facute acasa. Daca aveti si voi un "pacat" ca si al meu nu renuntati la el definitiv daca chiar nu puteti ci rariti consumul sau miscorati cantitatea. O data pe zi in fiecare zi din acel "pacat" va zic ca nu va face rau, mie cel putin nu mi-a facut pana acum doar daca il consumam in exces se "razbuna" pe fata mea.
Alegerile pe care le veti face va influenteaza si felul cum va simtiti dar si felul cum aratati. Suntem ceea ce mancam!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu