marți, 24 aprilie 2012

Alimentatie sanatoasa - strategiile Dr.Oz

1. Pentru a va automatiza alimentatia, alegeti cel mult o masa pe zi pe care sa o modificati cum doriti, in timp ce pentru celelalte mese pastrati aceleasi alimente.
2. Mancati de-a lungul zilei astfel incat sa va mentineti satisfacut in mod constant. Cu cat mancati mai putin si rar cu atat este mai probabil sa ajungeti in faza de infometare si sa va determinati corpul sa stocheze grasimi.
3. Cititi cu atentie etichetele alimentelor. Limitati cotinutul de grasimi saturate la mai putin de 4g pe portie si evitati grasimile trans. Nu cumparati alimente in care siropul de porumb cu continut ridicat de fructoza sau alt zahar simplu este in cantitate mai mare de 4g pe portie sau daca este unul din primele cinci ingrediente ale acelui aliment. Cel mai bine este sa evitati zaharurile simple nu doar pentru ca sunt bogate in calorii ci si pentru ca ele induc cresteri si scaderi ale glicemiei, ceea ce va duce in ciclul in care veti tanji des dupa alimente bogate in calorii.
4. Mancati alimente bogate in fibre, grasimi sanatoase (mononesaturate si polinesaturate), carbohidrati din cereale integrale, proteine, fructe si legume. Mancati o portie mica de grasimi sanatoase inainte de masa de exemplu o mana de nuci pentru a permite semnalului de satietate sa ajunga de la nivelul creierului la stomac, astfel incat sa nu mancati peste masura. Mancati fibre dimineata pentru a va ajuta sa controlati poftele de dupa-amiaza. Mancati alimente antiinflamatorii pentru a va ajuta sa contracarati efectele obezitatii. Printre alimentele inflamatorii se numara ceaiul verde, acizii grasi omega-3(din peste si alune), cafea, legume si fructe.
5. Dimineata pe stomacul gol beti un pahar de apa calda cu zeama lamaie, inainte de mancare beti 1-2 pahare de apa dar si seara inainte de culcare beti un pahar de apa. Uneori ceea ce percepeti ca semnale de foame ar putea fi, de fapt semnale pentru sete.
6. Tineti la indemana alimente de urgenta si instrumente care va vor ajuta sa distrugeti poftele, cum ar fi legumele, morcovi cruzi, un mar sau un pachetel de mix de alune si nuci.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu