A - vitamina de crestere; din: ficat, oua, spanac, fasole verde, lactate, caise, piersici, morcovi, orsii, ardei.
B - vitamina bunei dispozitii; din: cereale integrale, peste, oua, lapte, carne, fasole, mazare, drojdie, portocale, ficat de vita, cartof copt, mazare, ficat.
C - vitamina antiscorbutica; din: citrice, ardei, afine, varza, rosii, spanac, pepene verde, conopida.
D - vitamina antirahitism; din peste (hering, sardina, somon), galbenus, unt, lapte integral si lactate nedegresate, cereale.
E - vitamina tineretii; din: uleiuri vegetale din floarea soarelui, germenii de grau, cereale integrale, peste (sardine), ulei de arahide, seminte.
K - vitamina antihemoragica; din patrunjel, spanac, fasole verde, mazare, sparanghel, broccoli, soia, lactate.
Calciu - rezistenta oaselor; din lapte, spanac, somon, sardine, varza-de-Bruxelles.
Magneziu - functii metabolice; din cereale integrale, ficat, nuci, smochine, banane.
Zinc - innoire celulara; din: carne de vita, peste, oua, lactate, drojdie de bere, fasole.
Seleniu - actiune antioxidanta; din peste, ficat, cereale integrale, usturoiu, ceapa, drojdie de bere.
Fier - echilibru sangvin; din patrunjel, praz, spanac, varza, linte, mazare, struguri, caise.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu