sâmbătă, 26 mai 2012

Despre protectie solara

Adevarat sau fals?
Trebuie sa ne ferim de soare tot timpul. Adevarat. Lumina solara a fost mult timp considerata un aliat al sanatatii, cu multe efecte pozitive: sinteza vitaminei D, efectul antimicrobian, fototerapia etc. Expunerea neprotejata s-a dovedit a avea, insa, un impact negativ asupra pielii. Pentru ca organismul nostru sa produca suficienta vitamina D - necesara sistemului osos - ai nevoie doar de 10 minute de lumina in fiecare zi (chiar daca soarele este obturat de nori).


Produsele cu factor de protectie solara sunt necesare doar vara. Fals.
Chiar daca nu simti, soarele iti poate afecta pielea chiar daca se ascunde dupa nori, sau daca ninge, deci trebuie sa te protejezi 365 zile pe an.

Soarele poate provoca alergii. Adevarat.
Cunoscuta sub termenul medical de eruptie polimorfa la lumina, alergia solara este cauzata de radiatiile UV si se manifesta prin roseata, mancarimi si senzatie de piele care inteapa. Din fericire, exista produse care tin cont de aceasta problema - gama Eucerin impotriva alergiilor solare care cuprinde 3 produse: gel-crema impotriva alergiilor solare SPF 25 si 50+, precum si un gel-crema dupa plaja.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu