Chiar si sunetele prea slabe ne imbolnavesc, nu doar galagia este periculoasa pentru sanatate. Pe langa intensitatea sunetelor, un rol important il joaca si felul in care le receptam personal. De exemplu galagia provocata de masinile pe autostrada, nu deranjeaza pe toata lumea in schimb exista oameni pe care sunetul repetat al unei picaturi de apa ii scoate din minti. Acest fapt este valabil si pentru alt gen de sunete slabe, auzite peste zi. Ca urmare a acestui fapt organismul produce mai multi hormoni de stres, presiunea sangelui creste si bataile inimii se intensifica. In asemenea cazuri deseori este nevoie sa mergeti la medic neaparat.
1.000.000 de ani de viata le fura auropenilor anual, galagia constanta facuta de avioane si masini, zgomotul permanent introduce corpul in stare de alarma si declanseaza boli.
Aceste date au fost comunicate de Organizatia Mondiala a Sanatatii, care arata ca fiecare al treilea european sufera din cauza galagiei, in vreme ce fiecare al cincilea european declara ca nu poate dormi noaptea din cauza bruiajului citadin. Dupa poluarea aerului, zgomotul permanent prezinta cel mai mare risc de imbolnavire, produs de mediul inconjurator.Voi cum reusiti sa faceti fata zilnic zgomotelor si cum credeti ca ar trebui tratata aceasta problema?
Va numarati printre cei afectati de zgomote, cum reactionati?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu