miercuri, 20 iunie 2012

Sfaturi pentru protecție solară (vara 2012)

Cremele solare nu-s dintre cele mai ieftine produse cosmetice dar sunt indispensabile. Iata cum iti protejezi pielea fara sa cheltueisti o avere pe lotiuni cu FPS.
Cele mai ieftine creme de soare sunt si cele mai scumpe, dar, cand vine vorba de sanatatea noastra, nu e indicat sa facem rabat la calitate. Totusi, cu un strop de cumpatare si tinand cont de cateva informatii ultile, putem face economii importante.

Alege ingrediente eficiente.
Cand cumperi o crema de soare, citeste eticheta cu atentie. Unele branduri adauga in compozitie dioxid de titan sau oxid de zinc, substante ce creeaza o bariera intre piele si actiunea razelor solare. Cu cat e mai mare concentratia de titan sau de zinc, cu atat e mai eficienta protectia. Iar daca factorul de protectie e ridicat, trebuie sa aplici mai putina crema - asadar, tubul te va tine mai mult. Totusi, nu uita sa te ungi o data la doua ore cand stai la soare si de fiecare data dupa ce iesi din apa.

Un singur tub pentru toata familia
Sa cumperi, de exemplu, patru creme cu factori de protectie diferiti e o fandoseala in conditiile in care, in zilele noastre, cu soarele nu-i de glumit. Cumpara una buna, cu FPS 50, pe care s-o foloseasca toata familia. Copii nu au nevoie de creme speciale - cea folosita de adulti e foarte buna pentru ei.



Vaneaza ofertele
Si in cazul cremelor de soare e mai convenabil sa cumperi una cu gramaj mare decat sa iei mai multe tuburi mici. Urmareste in farmacii si supermarketuri ofertele doua la pret de una si profita de ele. Nu te gandi ca nu apuci sa le intrebuintezi pe toate - pastreaza-le la loc racoros si foloseste pentru protectia mainilor si a obrajilor ori de cate ori iesi la plimbare, indiferent de anotimp. Totusi, dupa desigilare, nu pastra crema mai mult de un an.

Depoziteaza cu cap
Nu imprastia cremele peste tot si ai grija sa nu le uiti prin sacose sau in masina. Multe persoane isi cumpara creme de soare de la o saptamana la alta pentru ca uita pe unde le pun pe cele achizitionate cu cateva zile in urma sau pentru ca le-au depozitat necorespunzator, iar produsele s-au degradat. Cum vii de la plaja, baga crema in frigider sau pune-o undeva la umbra. Nu lasa niciodata crema pe cearsaf, in bataia soarelui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu