miercuri, 19 septembrie 2012

Mituri legate de frumusete. Adevarat sau fals?

1. Igiena necorespunzatoare duce la aparitia cosurilor (de fapt multi oameni care au cosuri au tendinta de a-si spala fata energic, distrugand stratul natural de grasime al pielii astfel incat organismul secreta si mai multa grasime, rezultatul fiind o piele uscata si cu cosuri. Cel mai corect este sa te speli pe fata cu un gel de curatare bland si specific tenului tau de doua ori pe zi, dimineata si seara. Eu obisnuiesc ca in fiecare seara dupa spalare, sa imi pulverizez fata cu apa termala pe care o las sa se usuce in mod natural).
2. Cartofii prajiti, ciocolata, pizza si chipsurile duc la aparitia iritatiilor (cu toate ca nu este bine sa mananc aceste alimente zilnic deoarece sunt pline de sare, zahar si grasimi, nu s-a dovedit stiintific ca vreun aliment ar provoca eruptii. Dar daca fata se irita de fiecare data cand mananci asa ceva mai bine le eviti pentru ca s-ar putea sa ai o alergie la acestea).
3. Daca porti parul legat in coada, se rupe si poate cadea (daca iti prinzi zilnic foarte strans acesta este solicitat si se poate rupe. Asta este valabil si in cazul purtarii zilnice a bentitelor si elasticelor dar nu ar trebui sa fie o problema daca porti astfel parul ocazional. Cel mai bine este sa nu porti parul strans la spate tot timpul sau sa folosesti elastice neinvelite in material textil, sa eviti de altfel si elasticele cu clame metalice care pot agresa si rupe parul).
4. Daca face multa spuma, inseamna ca samponul meu curata mai bine (excesul de spuma nu inseamna ca este si mai eficient. Produce mai multa spuma deoarece produsul contine mai multi agenti de inspumare dar nu iti face parul mai curat si s-ar putea sa nu fie la fel de delicat ca un sampon ce face mai putina spuma).
5. Nu e bine sa amesteci cosmetice si produse de ingrijire a pielii de la mai multe marci (aceasta este mai mult o tactica de marketing pentru a incuraja loialitatea pentru o singura marca. De fapt este bine sa combini mai multe marci, pentru ca unele firme fac ca unele produse sa fie mai bune si altele nu).
6. Daca iti tunzi parul mai des acesta iti va creste mai repede (parul creste de la radacina, nu de la varfuri. Daca ai parul scurt va fi mai vizibil cum creste dar doar atat. Este bine sa ne tundem parul pentru a ne improspata coafura, pentru a indeparta inesteticele varfuri despicate dar nu va creste mai repede. Pentru a creste mai repede trebuie sa avem o alimentatie sanatoasa si corespunzatoare nevoilor fiecaruia dintre noi, sa luam multiminerale si multivitamine ce ajuta la regenerare).
7. Expunerea la soare vindeca acneea (cand te bronzezi iese mai putin in evidenta dar pielea bronzata e mai uscata si stimuleaza producerea de sebum ceea ce duce la aparitia mai multor cosuri. Multe medicamente impotriva acneei fac pielea sa fie sensibila la soare iar interactiunea cu acesta provoaca eruptii sau iritatii).
8. Daca esti pe plaja si e innorat, nu trebuie sa folosesti lotiune de plaja (razele UVA si UVB ale soarelui trec prin nori si iti afecteaza pielea deci trebuie sa folosesti lotiune cu protectie solara chiar daca e innorat).
9. Trebuie sa iti speli parul cu sampon de doua ori (aceasta regula se aplica doar daca parul este cu adevarat murdar altfel nu exista nici un motiv pentru care sa-l speli de doua ori cu sampon ba chiar faci mai rau pentru ca indeparteza prea multe grasimi naturale din par).
10. Daca folosesc lotiune de plaja, parul nu va mai fi deteriorat de soare (cum suprafata parului nu este dreapta este imposibil sa obtii acoperirea necesara pe fiecare par in parte. Pentru a pastra parul moale si stralucitor dupa o zi de plaja trebuie sa aplici balsam fara clatire ce impiedica uscarea parului si incetineste deteriorarea culorii).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu